Janne Andersson har suttit på en rejäl årslön som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll.
Janne Andersson har suttit på en rejäl årslön som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Henrik Montgomery/TT

Här är Janne Anderssons monsterlön – så mycket tjänar han

Janne Andersson har under flera års tid varit förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll, men nu lider uppdraget mot sitt slut. Nyheter24 har kollat närmare på fotbollsprofilens lön.


Det var under våren 2016 som det stod klart att Janne Andersson, 61, skulle ta över som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll när Erik Hamrén lämnade posten efter sju år. 

Andersson, som tidigare varit tränare för bland andra IFK Norrköping och Halmstads BK, kan stoltsera med att han lyckades ta Sverige till kvartsfinal i VM 2018, men på senare år har det blivit desto stormigare kring förbundskaptenen.

Janne Anderssons familj: Frun Ulrika och barnen

Janne Anderssons löfte: Lämnar om vi missar EM

När det tidigare i oktober stod klart att blågult missar EM i Tyskland nästa år blev det också slutet för Andersson, som några veckor tidigare berättat att han avgår vid just ett sådant utfall.

– För mig är det helt odramatiskt. När vi skrev senaste kontraktet fanns det ett scenario som var EM och ett scenario som var att jag skulle lämna. Jag har vetat om detta i tre och ett halvt år, sa han då till SVT Sport.

SvFF: Då avgår Janne Andersson som förbundskapten

Janne Anderssons lön – så mycket tjänar han

Att lämna uppdraget som förbundskapten innebär också att Janne Andersson lämnar en minst sagt bekväm lön. För under 2022 hade 61-åringen, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 4 420 300 kronor.

Fördelat på årets tolv månader gav det Andersson en månatlig inkomst på drygt 368 000 kronor. 

Läs fler artiklar om Janne Andersson här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!