Justine Braisaz-Bouchet och Julia Simon är centrala pjäser i den konflikt som skakar det franska skidskyttelandslaget. Arkivbild.
Justine Braisaz-Bouchet och Julia Simon är centrala pjäser i den konflikt som skakar det franska skidskyttelandslaget. Arkivbild. - Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Svenskorna om konflikten: "Är nog inte i sämre slag"

Franska skidskyttelandslaget skakas av en en intern konflikt där världscupsegrarinnan Julia Simon anklagas för bedrägeri mot Justine Braisaz-Bouchet. Det är tråkigt att det ska behöva hända, sedan får vi avvakta och se vad det blir av det, säger svenska landslagsstjärnan Linn Persson.


De svenska landslagsstjärnorna säger att de inte vet mer om vad som har hänt än vad de har kunnat läsa sig till i medier, och att det därför är svårt att kommentera det.

— Jag har svårt att tro att vi har hela bilden, säger Elvira Öberg.

Justine Braisaz-Bouchet har anklagat Simon för att ha gjort internetköp i Braisaz-Bouchets namn och med hennes kreditkort. Köp värda motsvarande mellan 12 000 och 24 000 kronor. Enligt Simon är det hon själv som har blivit utsatt för en identitetskapning, och att bedrägeriet ska ha skett i Norge i samband med en rullskidtävling hösten 2022.

Först i somras blev händelsen offentlig i samband med att Simon inte fick vara med landslaget och träna. Nyligen var hon dock tillbaka bland de franska landslagskompisarna. Häromdagen förhördes hon av polis och sade efteråt att hon var glad över att få tillfälle att ge sin syn på vad som hänt.

Hur Simon kommer att påverkas av händelsen har svenskorna svårt att bedöma.

— Det pågick ju hela förra säsongen och hon presterade väldigt bra, säger Hanna Öberg om det faktum att Simon tog hem den totala världscupen.

— Jag räknar med att hon inte kommer att att vara i sämre slag i vinter än förra året.

Världscuppremiären går i Östersund med start den 25 november.

TT
/
Senaste nytt

Tomasson: "Jag vill underhålla fansen"

Poromaa sjuk – har åkt hem till Sverige

Svenska skidstjärnan William Poromaa har blivit sjuk och missar helgens världscuptävlingar i Lahtis i Finland.

Tomasson: "Väldigt stolt över att stå här i dag"

Jon Dahl Tomasson ser fram emot att skapa ett offensivt svenskt fotbollslandslag. SvFF har varit väldigt tydliga från början. Min uppgift är att skapa en nationell identitet. Ett offensivt spelsätt, säger han.

Det här är herrlandslagets nye förbundskapten

Jon Dahl Tomasson är herrlandslagets nye förbundskapten i fotboll. Vem är 47-åringen? Och vad har han åstadkommit under spelar- och tränarkarriären? Här är det viktigaste du bör veta om dansken.

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

1 timme sedan
FC Midtjyllands assisterande tränare, Arne Sandstö, har i en intervju med norska NTB uttalat sig om den svenska fotbollsstjärnan Kristoffer Olssons tillstånd.

Elangas Tomasson-hyllning: Starten på något stort

1 timme sedan
Förbundets val av Jon Dahl Tomasson som Sveriges nye förbundskapten gillas av Anthony Elanga. Jag tror att alla i den offensiva delen av planen slickar sig om munnen, säger Nottingham Forest-anfallaren.