Timråjubel efter Filip Hållanders 2–0-mål. HV-målvakten Joni Ortio deppar.
Timråjubel efter Filip Hållanders 2–0-mål. HV-målvakten Joni Ortio deppar. - Foto: Mats Anderssson / TT

Femte raka förlusten och ny nolla för HV71

Tränarbytet ger ingen effekt för HV71. Jönköpingslaget åkte på femte raka förlusten och blev nollat för tredje matchen i rad när Timrå vann på hemmaplan med 3–0. Vi sätter inte våra lägen och skapar inte tillräckligt mycket, säger forwarden Mattias Tedenby.

För nygamle tränaren Johan Lindbom, klubbdirektören som klivit ned i båset igen, var det andra raka förlusten.

Han har inte heller fått se sitt lag göra mål. Det har inte SHL-jumbon gjort på 190 minuter och 18 sekunder.

Nygamle Nick Shore, som försökt ta en NHL-plats i Carolina men inte lyckats, var tillbaka i HV71 efter att ha gjort succé i slutet av förra säsongen. Dessutom gjorde backstjärnan Oliwer Kaski sin första match för säsongen efter skada.

Lovande start

En injektion åtminstone till en början då HV71 började positivt i Johan Lindboms andra match efter tränarbytet.

Trots den pigga starten hade laget svårt att skapa målchanser och Timrå var närmast ett mål i första perioden med backen Olli Juolevis klockrena stolpträff.

Hemmalagets målvakt Jakob Johansson tvingades bryta matchen sedan han kolliderat med gästernas Joonas Nättinen, inknuffad av Juolevi, och fått en smäll i huvudet.

HV började bra även i andra perioden – men sedan när lagkaptenen Anton Lander brutit sin tolv matcher långa måltorka och gjort 1–0 efter 5.40 tog hemmalaget över totalt.

"Fler lägen än någonsin"

Kedjekamraten Filip Hållander ville inte vara sämre och gjorde också säsongens första mål fram till 2–0.

Det var lika efterlängtat för honom och båda jublade stort efter sina mål.

— Vi är ju inne i 13:e matchen och det känns som jag har haft fler lägen än någonsin, säger Hållander till TV4 Play.

— Det var lite trevande i första och början på andra, men när vi fick in första målet blev det lite liv i båset, beskriver han.

Det kunde ha blivit mer. Timrå skapade en mängd chanser och hade ytterligare ett stolpskott genom Jonathan Dahlén.

— Vi tappade fokus i försvarsspelet i andra perioden. Det blir misstag på misstag, säger Mattias Tedenby till TV4 Play.

När sedan Jonathan Dahlén snitsade in 3–0 efter drygt sju minuter av tredje perioden var HV71, om inte förr, ett slaget lag.