Hammarbytränaren Martí Cifuentes uppges vara nära ett kontrakt med den engelska klubben Queens Park Rangers. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Uppgifter: Cifuentes nära kontrakt med engelsk klubb

Hammarbys tränare Martí Cifuentes är på väg till Queens Park Rangers. Samstämmiga medierapporter uppger att han blir klar för Londonklubben vilken dag som helst.

QPR är på dekis efter en hemsk start i årets The Championship och sparkade i helgen Gareth Ainsworth.

Kvällens hemmamatch mot Sirius – oavgjort 2–2 – kan ha varit den sista som Hammarbytränare för 41-åringen, som kom till klubben från danska Aalborg inför förra säsongen.

Med bara två omgångar kvar av allsvenskan har Hammarby ingen möjlighet att knipa bronset och ta den fjärdeplats som kan ge Europaspel till sommaren.

Pågår förhandlingar

Om Hammarby, Cifuentes och Queens Park Rangers kommer överens är det troligt att Hammarby låter spanjoren flytta till London omgående. Enligt Aftonbladet pågår förhandlingar och om allt löser sig väntas Cifuentes resa till London i veckan för att skriva kontrakt.

Om spanjoren, som har kontrakt över nästa år, tackar för sig lämnar han ett ungt, lovande och spännande lag åt någon annan att förädla. Mot Sirius var samtliga tio spelare under 25 år. En spelare drog upp snittåldern – offensive mittfältaren och lagkaptenen Nahir Besara, 32.

— Det är kul att de gör det så bra. Jag är väldigt stolt över att vara kapten för de här grabbarna, säger Besara.

Hammarbys lagkapten Nahir Besara smällde in en frispark till 1–0.

Inte för inte ses Besara som en av allsvenskans främsta spelare på positionen. Han visar det gång på gång.

Besaras läckra frispark

Som med fem minuter kvar av den första halvleken. Viktor Dukanovic fälldes, Besara lade upp bollen någon meter utanför straffområdet, något till vänster, klev fram och stänkte in ledningsmålet i David Mitov Nilssons vänstra burgavel.

— Den satt bra, skönt att se den gå in. Den satt perfekt, säger Besara till Discovery+.

Frisparksspecialistens åttonde allsvenska mål för säsongen var en läckerhet. Bara minuter senare var han nära 2–0, men Mitov Nilsson fick revansch med en imponerande parad.

Deniz Gül, 18, trodde halvvägs in i första halvlek att han nickat in sitt första allsvenska mål i debuten från start. Men Fredrik Hammar obstruerade en Siriusspelare och befann sig samtidigt i en offsideposition och målet underkändes.

Vem som slog frisparken till Gül? Besara, förstås.

Ändrade domslut

Melker Heier prickade stolpen i Sirius kvitteringsjakt och Granit Maqedonci blåste för straff när Tashreeq Matthews föll i duellen med Hammarbymålvakten Oliver Dovin. Maqedonci hade det goda omdömet att prata med sin assisterande domare som riktigt påpekade att Dovin var först på bollen. Frispark för Hammarby blev följden.

Minuter senare skickade Viktor Dukanovic in 2–0 på det inspel från Markus Karlsson som Besara släppte förbi sig.

Men Uppsalaklubben ger aldrig upp – minns 0–2 som blev 3–2 mot Degerfors.

André Alsanatis reducerade i 92:a och i matchens slutsekunder nickade Henrik Castegren in 2–2.