Elias Pettersson gratuleras av sina lagkamrater efter att han gjort sitt andra mål. - Foto: DARRYL DYCK/AP/TT

Pettersson tremålsskytt när Vancouver vände

Elias Pettersson gjorde hattrick och blev matchvinnare när Vancouver vände och vann mot Nashville i nattens NHL.

Svensken inledde sitt målskytte i den andra periodens första minut, vilket betydde 2–2. Publiken fick sedan se ytterligare en fullträff signerad Pettersson och hemmalaget var därmed i ledning inför den sista akten.

Där slog JT Miller till efter knappt fem minuter och ordnade 4–2 med en man mindre på isen. I slutet av matchen tryckte Nashville på och tog ut målvakten i ett försök att reducera.

Men så blev det inte – i stället kunde Elias Pettersson fullborda sitt hattrick i tom kasse, hans femte mål för säsongen.

I nattens andra NHL-match stod Andreas Englund och Adrian Kempe för varsitt mål när deras Los Angeles besegrade Toronto med 4–1 på bortais.

Av Torontos sex svenska spelare som fanns med i truppen var det blott William Nylander som lyckades göra poäng när han assisterade John Tavares, vilket blev hemmalagets enda fullträff. Nylander har därmed tagit poäng i nio raka matcher.