En olympisk delegation från Mongoliet reste till Paris för en briefing om säkerheten under OS nästa år, men resan slutade med att chefen för delegationen blev rånad. Arkivibild.
En olympisk delegation från Mongoliet reste till Paris för en briefing om säkerheten under OS nästa år, men resan slutade med att chefen för delegationen blev rånad. Arkivibild. - Foto: Michel Euler/AP/TT

Åkte till säkerhetsmöte inför OS – blev rånad

En olympisk delegation från Mongoliet reste till Paris för en briefing om säkerheten under OS 2024. Resan slutade med att chefen för delegationen blev rånad på smycken till ett värde av över 6,5 miljoner kronor.


Fransk polis grep i förra veckan tre personer misstänkta för rånet, uppger flera källor för AFP. Brottet ska ha begåtts den 11 oktober i år när den mongoliske delegaten och hans fru färdades i bil mellan flygplatsen Charles de Gaulle och Paris.

Tunneln Landy är ökänd som en plats där gäng ofta attackerar bilar som har fastnat i tät trafik och köer. Den här gången ska en moped med två män ha åkt fram till delegatens bil varpå en av männen slog sönder en ruta och från baksätet snodde åt sig en väska innehållande smycken.

Det mongoliska paret har uppskattat värdet på väskans innehåll till runt 570 000 euro, motsvarande drygt 6,7 miljoner kronor.

Paradoxalt nog var paret en del av en olympisk delegation som var på väg till Paris för att besöka ett säkerhetsmöte inför sommar-OS nästa år.

Polisen har inte hittat stöldgodset, men på de gripna männens telefoner ska man ha funnit flertalet bilder på smycken. Utredarna misstänker att männen som ligger bakom brottet är samma personer som drygt en vecka tidigare rånade två saudiska resenärer på smycken och andra ägodelar till ett värde av nästan 6 miljoner kronor.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!