Anthony Gordons 1–0-mål räckte för att Newcastle skulle besegra Arsenal.
Anthony Gordons 1–0-mål räckte för att Newcastle skulle besegra Arsenal. - Foto: Owen Humphreys/AP/TT

Trippel VAR-koll på Newcastles segermål

Arsenals första förlust i Premier League är ett faktum. Newcastle, utan Alexander Isak, vann med 1–0 efter ett segermål som krävde trippla VAR-granskningar.

Var bollen ute? Var det oschyst spel? Var det offside?

Efter att Anthony Gordon dundrat in 1–0 mot Arsenal i den 64:e minuten behövde VAR-rummet gå igenom inte en utan tre olika situationer innan man kunde godkänna Newcastles ledningsmål.

Men slutsatsen blev att bollen höll sig på rätt sida linjen, att Joelintons knuff på Arsenalbacken Gabriel var av det snällare slaget och att Gordon höll sig undan offsiden.

Målet räckte för att Newcastle skulle bli det första laget att besegra Arsenal i ligan den här säsongen. Efter sju segrar och tre oavgjorda vet även Londonlaget nu hur det känns att bli nollat.

Vecka 44 blev över huvud taget ingen höjdare för Arsenal. I onsdags åkte laget också ur ligacupen efter förlust mot West Ham.

På St James' Park hade gästerna inte oväntat mycket av bollinnehavet. Men de riktigt vassa målchanserna var inte många. Under matchens sista 20 minuter var pressen mot Newcastles straffområde tung, men Arsenal hittade inga luckor i det starka hemmaförsvaret.

Newcastle är nu sexa i Premier League, fyra poäng bakom tabelltrean Arsenal. Manchester City toppar på 27 poäng.