Torontos Calle Järnkrok slår in det avgörande 6–5-målet i mötet med Tampa Bay.
Torontos Calle Järnkrok slår in det avgörande 6–5-målet i mötet med Tampa Bay. - Foto: Chris Young/AP/TT

Järnkrok matchhjälte när Toronto slog Tampa

Viktor Hedman började bäst och gav sitt Tampa Bay ett rejält försprång. Men till sist blev det en dramatisk förlust mot Toronto – där Calle Järnkrok blev matchhjälte när han satte 6–5 i förlängningen.

Efter de första 20 minuterna ledde gästande Tampa med 1–4, där svenske Victor Hedman bidragit med ett mål och två assist.

Hemmalaget började förvisso bäst med mål av Matthew Knies när knappt fyra minuter hade spelats. Men bara en halvminut senare hade svenskbacken i motståndarlaget kvitterat och två minuter senare tog Tampa Bay ledningen via mål av Nikita Kutjerov.

Gästerna fick sedan chansen att spela i numerärt överläge två gånger om och gjorde mål vid båda tillfällena tack vare dubbla assister signerade Hedman.

Toronto började dock hämta upp underläget i mittenakten där Auston Matthews ordnade två reduceringar.

Tidigt i tredje perioden förvaltade sedan Calle Järnkrok en möjlighet och kunde kvittera – vilket Mitchell Marner följde upp genom att ge hemmalaget ledningen bara sekunder efter nedsläpp.

När det det återstod mindre än tre minuter lyckades Brandon Hagel få in en kvittering. Men i den efterföljande förlängningen såg Calle Järnkrok till att fixa extrapoängen åt Toronto med med sitt andra mål för kvällen, framspelad av Morgan Rielly och William Nylander.