Oscar Lindberg i kamp med Tjeckiens Radan Lenc.
Oscar Lindberg i kamp med Tjeckiens Radan Lenc. - Foto: Mikael Fritzon/TT

Lindberg om nyförvärvet: "Vi behöver det"

Förlusten mot Tjeckien, 2–5, var ingen höjdare. Däremot gladdes Skellefteåforwarden Oscar Lindberg över beskedet att Andreas Johnson förstärker i klubblaget. Vi behöver det för att få fart på målskyttet, säger han.


Mitt under matchen mellan Sverige och Tjeckien i Vida arena kom beskedet att övergången är i hamn.

Efter flera dagar av rykten står det klart att forwarden Andreas Johnson flyttar hem från Pittsburgh och NHL och väljer Västerbottensklubben där brodern Jonathan spelar.

— Kul att få in en bra spelare som är lite mer offensivt lagd. Vi behöver det för att få fart på målskyttet. Det ska bli spännande att se honom, säger Lindberg.

Fjolårsfinalisten Skellefteå har lidit av en tunn forwardsbesättning redan från början och läget blev sämre med några skador.

Skellefteå förlorade sina tre sista matcher innan landslagsuppehållet och gjorde bara två mål.

— Brejket för oss som lag tror jag kom lägligt. Kunna få tillbaka några gubbar i träning och sedan vara redo för match nästa vecka, säger Lindberg.

Själv tar han nya tag inför fortsättningen av Karjalaturneringen där Schweiz väntar i nästa match.

Det gäller att resa sig efter mardrömsstarten med fyra insläppta mål på en kvart i 2–5-förlusten mot Tjeckien.

— Vi kom inte ut på något bra sätt medan de gjorde det och får full utdelning också. Det rinner i väg litegrann och det tar ett tag innan vi kommer i gång med vårt spel. Det är bara att ladda om och fokusera på lördag, säger han.

TT
/
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!