En ishockeydomare från Östergötland bröt armen efter att ha blivit tacklad av en spelare i Vita Hästen. Arkivbild.
En ishockeydomare från Östergötland bröt armen efter att ha blivit tacklad av en spelare i Vita Hästen. Arkivbild. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Tacklade domare som bröt armen – stängs av

En spelare i Vita Hästens division 3-lag stängs av tills vidare efter att ha tacklat en domare så illa att han bröt armen. Väldigt tråkigt för hockeyn, säger Torbjörn Holm, ordförande för region syds disciplinnämnd, enligt Aftonbladet.


Det var i en match i Motala i söndags som Vita Hästen-spelaren jagade en puckförande hemmaspelare i sarghörnet – men tacklade huvuddomaren i stället. Domaren flög in i sargen och fick föras till sjukhus där man konstaterade att han brutit armen och behöver opereras.

Händelsen har väckt stor uppmärksamhet i sociala medier.

— Det är klart att han inte vill tackla domaren. Men jag ser vad som inträffar och är inte dummare än så. Men klart vi hoppas att det gick bra för domaren, sade Vita Hästens sportchef Jesper Samuelsson på söndagskvällen enligt Expressen.

Vita Hästen har fem dagar på sig att komma in med ett yttrande om domen.

TT
/
/
Senaste nytt

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

Straffar avgjorde för HV 71 mot Örebro Hockey

HV 71 mötte Örebro Hockey hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Henrik Borgström för.

Seger för Malmö – steg åt rätt håll mot Oskarshamn

1 timme sedan
Malmö har varit i en svacka med fyra förluster i rad i SHL. Men hemma mot Oskarshamn bröts den sviten. Det blev 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 1-0) efter förlängning i matchen i Malmö Arena.

Tungt för Växjö – Leksand bröt fina vinstsviten

1 timme sedan
Växjö har haft en stark period i SHL och inför matchen hemma mot Leksand hade laget tagit sex raka segrar. På torsdagen tog det stopp och matchen i Vida Arena slutade 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1) efter straffar. Det var första förlusten sedan den 2 november för Växjö.

Förlustsviten bruten för Linköping

1 timme sedan
4-0 (2-0, 1-0, 1-0) slutade matchen i SHL mellan Linköping och gästande Modo Hockey. Det betyder att Linköping äntligen bröt sin svit med fyra raka förluster.

Ibrahim Watson-Boye fixade segern för Borås Basket

1 timme sedan
Det blev ett riktigt poängfyrverkeri för Borås Baskets Ibrahim Watson-Boye i matchen mellan Borås Basket och Umeå i Svenska Basketligan herr. Ibrahim Watson-Boye stod för hela 30 poäng i matchen som Borås Basket vann på hemmaplan med 90-70 (19-24, 27-15, 19-11, 25-20).