Det oväntade problemet längdskidåkande män kan få.
Det oväntade problemet längdskidåkande män kan få. - Foto: Ulf Palm/TT.

Calle Halfvarssons penis förfrös – för andra gången: "Fy fan"

Längdskidåkaren avslutar distansloppet som bäste svensk – men känner att någonting inte är som det ska. Smärtan är däremot bekant – Calle Halfvarsson har förfrusit sin penis för andra gången.


Calle Halfvarsson avslutade längdskidåkningen på 18:e plats och som bäste svensk i loppet. Temperaturen i Ruka där distansloppet ägde rum hade landat på 15 minusgrader och när Halfvarsson fick ont. Redan efter sex av åtta varv känner han att något inte är som det ska, vilket Expressen var först att rapportera om.

– Jag mår så där, säger han till tidningen. Sedan berättar han att hans könsorgan hade förfrusit.

"Jag har förfrusit snorren"

– Jag har förfrusit snorren. På riktigt. Fy fan, jag fick ligga där inne i tio minuter för att värma upp den, säger Halfvarsson till Expressen och pekar på ett tält.

Det är inte första gången det händer Calle Halfvarsson. Förra gången var det också i Ruka.

– Det gör så jävla ont. Det är hemskt.

"De som vet de vet"

När Expressen frågar om han kan beskriva smärtan säger han att det är svårt.

– De som vet de vet. Men ni ska få ett tips av mig. Håll er borta från det, för det är det värsta man kan uppleva, berättar längdskidåkaren.

Senaste nytt

Förre NHL-stjärnan får ny roll i Tre Kronor

Polisen: Fotbollsvåldet ökade förra säsongen

1 timme sedan
Antalet allvarliga incidenter och våldet på fotbollsmatcher i landets högsta herrserier ökade under 2023 jämfört med föregående år, uppger polisen i ett pressmeddelande.

Gustavsson om rasismanklagelserna: "Förvånad"

1 timme sedan
Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att ge besked om lagkapten Sam Kerr får spela i OS efter anklagelser om rasistiska trakasserier.

Klart: Då spelas kvartsfinalerna i svenska cupen

1 timme sedan
Svenska cupens kvartsfinaler lottades på måndagskvällen och nu är det också klart exakt när i helgen som de fyra fotbollsmatcherna kommer att spelas.

Ante Budimir matchhjälte för Osasuna

2 timmar sedan
Osasuna vann hemmamatchen mot Alaves i La Liga i fotboll med 1–0.

Inter tog ny seger

2 timmar sedan
Inter och Genoa möttes på måndagen på Giuseppe Meazza. Inter hade åtta vinster i rad i Serie A i fotboll inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 2-1 (2-0).