Tobias Linderoth. Arkivbild.
Tobias Linderoth. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Säkrade kontraktet i Linderoths sista match

Skövde AIK spelar kvar i superettan. Efter 3–0 mot Falkenberg, i Tobias Linderoths sista match som Skövdetränare, är kontraktet säkrat.

När lagen möttes i den första kvalmatchen tidigare i veckan slutade det 2–2 efter en kvittering från Falkenberg i den 97:e minuten. Ett psykologiskt viktigt mål – men som inte rubbade Skövde i returen.

För hemma på ett snöigt Södermalms IP i Skövde var det hemmalaget som tog kommandot. Darrell Kamdem Tibell höll sig framme och nickade in 1–0. Innan halvleken var över utökade Armend Suljev till 2–0.

Med kvarten kvar rundade sedan Darrell Kamdem Tibell målvakten och satte spiken i Falkenbergkistan.

Efter 3–0 och totalt 5–2 stannar alltså Skövde i Sveriges näst högsta serie. Därmed avslutar huvudtränaren Tobias Linderoth med flaggan i topp. Det står sedan tidigare klart att 44-åringen ska träna Varberg, som också spelar i superettan 2024, nästa säsong.

Senare under söndagen spelas den andra kvalmatchen till superettan, mellan Örgryte och Nordic United.