Alejandro Garnacho cyklade in 1–0 för Manchester United.
Alejandro Garnacho cyklade in 1–0 för Manchester United. - Foto: Jon Super/AP/TT

Supertalangens cykelspark frälste United

Manchester United slog Everton med 3–0. Men det är Alejandro Garnachos konstmål som kommer leva vidare i fotbollshistorien. 19-åringens cykelspark är en given kandidat till årets fullträff.

Blott tre minuter hade spelats på Goodison Park när Diogo Dalots till synes överlånga inlägg nådde Alejandro Garnacho.

Manchester Uniteds supertalang steg till väders och cykelsparkade urtjusigt in bollen till 1–0 och firade genom att låna idolen Cristiano Ronaldos målgest.

Everton gjorde sin första match sedan man straffats med tio poängs avdrag för finansiell misskötsel. Fansen visade sitt missnöje med en högljudd protest mot ligan i den tionde minuten.

Några mål skulle hemmafansen inte få jubla åt. Manchester United dubblade i stället sin ledning i den 56:e minuten när Marcus Rashford dundrade in 2–0 på straff.

I bortalaget gjorde 18-årige mittfältaren Kobbie Mainoo sin första ligastart och imponerade med sitt lugna och kontrollerade spel.

Spiken i kistan sattes med kvarten kvar när Anthony Martial iskallt chippade in 3–0.

Segern tar Manchester United upp på sjätte plats i Premier League-tabellen, sex poäng bakom serieledande Arsenal.

Everton är näst sist, med fem poäng upp till säker mark.