Kärleken blomstrar för åkarna i längdlandslaget.
Kärleken blomstrar för åkarna i längdlandslaget. - Foto: instagram.com/emma-axelsson & instagram.com/ebbakristina & instagram.com/majadahlqvist

Uppbrott och Tinder – här är alla paren i skidlandslaget

Två par träffades på Tinder, ett par har kilat stadigt ett par år och en tredje bytte en skidåkare mot en annan. Här är alla kärleksparen i skidlandslaget.


Kärleken blomstrar för åkarna i längdlandslaget. Vissa är ihop med blågula stjärnor, medan andra funnit kärleken i Norge eller på andra sidan Atlanten. 

Nyheter24 listar paren i landslaget i längd.

Ebba Andersson och Gustaf Berglund 

Ebba Andersson, 26, och Gustaf Berglund, 25, blev tillsammans hösten 2021. Paret har kilat stadigt sedan dess och bor ihop i en lägenheten i Östersund. 

Även Gustaf Berglund är elitskidåkare. 

– Jag vill gifta mig någon gång i livet. Det behöver inte vara efter karriären. Och så vill jag skaffa familj, säger Ebba Andersson till Expressen.

Här kan du läsa allt om Ebba Andersson: Förmögenheten, pojkvännen och längden

Johanna Hagström och Vebjörn Moen

Johanna Hagström, 25 är ihop med norske skidåkaren Vebjörn Moen, 25. 

Paret har känt varandra sedan juniortiden, men blev ihop vintern 2022. Än så länge har de distansrelation, och det verkar fortsätta så ett tag till. 

– Jag gillar att vara i Norge, det är väldigt fint. Men jag har ju en lägenhet i Sverige också så jag bor här och kommer inte flytta dit, inte än i alla fall, har Johanna Hagström sagt i en intervju med Sportbladet.

Maja Dahlqvist och Kevin Bolger 

Maja Dahlqvist, 29, och amerikanske landslagsåkaren Kevin Bolger, 30, är skidvärldens hetaste par. Paret matchade på Tinder under världscupen i Ruka 2021, och resten är kärlekshistoria.

– Han var anledningen till att jag vann min första världscup, har Dahlqvist tidigare sagt om Bolger, till Sportbladet.

Paret har en egen Youtube-kanal, som du hittar här. En liten förvarning bara, paret har lagt upp väldigt få videos. 

Här kan du läsa allt om Maja Dahlqvist: Pojkvännen Kevin Bolger, medaljerna och kända idrottsbrorsan.

Edvin Anger och Emma Axelsson

Edvin Anger, 21, är tillsammans med norska elitåkaren Emma Axelsson, 19.

Paret träffades genom Tinder när Edvin Anger tävlade i världscupen i Lillehammer i december 2022, och deras första dejt var en löptur. 

 – Hon var ju så jäkla svår. Enda sättet att få träffa henne var att ge sig ut och springa, har Edvin Anger tidigare sagt i en intervju med Expressen.

Här kan du läsa mer om Edvin Anger.

Emma Ribom och JC Schoonmaker 

Emma Ribom, 25 och elitåkaren Marcus Grate gjorde slut sommaren 2022. 

Nu har den svenska åkaren hittat kärleken i en annan skidåkare, amerikanske landslagsmannen JC Schoonmaker, 23. 

I september 2023 bekräftade Emma Ribom relationen i Expressen. Paret träffades under våren, och spenderade en lång semester ihop Anchorage i Alaska.

– Det är sjukt långt från Östersund till Anchorage. Så vi har redan samlat rätt många timmar över videosamtal. Och det lär bli fler. Men det går bra, säger Emma Ribom.  

Här kan du läsa mer om Emma Ribom och JC Schoonmaker.

Senaste nytt

Vasaloppet – här är alla utmaningar

LeBrons nya milstolpe: 40 000 poäng

Lakers LeBron James har som förste spelare passerat 40 000 poäng i basketligan NBA.

Sandström imponerade som reserv

1 timme sedan
Svenske målvakten Felix Sandström tog vara på chansen att imponera inför Philadelphia i nattens NHL, efter att ha blivit uppkallad från farmarligan AHL.

Norén klättrar inför avgörande i Florida

2 timmar sedan
Svenske golfaren Alex Norén gick sin tredje runda på 68 slag, tre under par, i PGA-tourtävlingen i Palm Beach, Florida. Han klättrar därmed 13 placeringar till plats elva, totalt åtta under par.

Markerade mot supportrarna efter rasismen

igår 23:06
Real Madrid-stjärnan Vinícius Júnior var tillbaka på Mestalla-stadion i Valencia där han blivit utsatt för rasistiska påhopp. Då nätade brasilianaren två gånger om och markerade mot hemmapubliken med en knuten näve höjd mot skyn.

Världsrekord av Bol – Warholm missade guldet

igår 22:32
Två veckor. Längre stod sig inte damernas världsrekord inomhus på 400 meter. Femke Bol kapade sitt eget rekord med sju hundradelar när hon tog VM-guldet i Glasgow.