Mathilda Lundström. Arkivbild.
Mathilda Lundström. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Lundström missar premiären: Chansar inte

Mathilda Lundström, som haft en känning i baksidan av låret, kommer inte att spela i VM-premiären i handboll mot Kina på fredagen.


Landslaget meddelar att högersexan inte skrivs in i truppen.

"Vi kommer inte att chansa med Mathilda utan låta henne få ett par extra dagar till att bli helt återställd", skriver man i ett Whats's App-meddelande.

Lundström fick sin skadekänning i baksidan av låret i genrepet mot Tyskland i söndags, men efter undersökningar visade det sig att det inte var något allvarligt.

Clara Petersson skrivs inte heller in i truppen, som i nuläget innehåller 17 spelare. Sverige spelar sina tre matcher i det första gruppspelet i Göteborg.

Även mellanrundan spelas i Scandinavium.

TT
/
/
Senaste nytt

Guide: Vasaloppets 100-årsjubileum

Kramer till VM-semi på nytt årsbästa

1 timme sedan
Medeldistanslöparen Andreas Kramers fick en fin start på inomhus-VM i friidrott i Glasgow. 26-åringen tvingades visserligen pinna på lite extra i slutet av försöken på 800 meter för att knipa en av två direktplatser till semifinal. Men Kramer hade koll på läget och blev tvåa på nytt årsbästa, 1.46,21.

Elvira Öbergs revansch: Tvåa i Holmenkollen

1 timme sedan
Efter en tung säsong och ett svagt individuellt VM tog Elvira Öberg revansch. Den svenska skidskyttestjärnan slutade tvåa i distansloppet i Holmenkollen.

Tävlingskrock för svenskhoppet – missar EM

1 timme sedan
Den första stöten lovade riktigt gott. Axelina Johansson fick i väg kulan 18,68 meter – och gladde sig åt årets hittills längsta stöt. Men roligare än så fick hon inte. Jag tycker ändå att jag gör bra ifrån mig, säger hon efter åttondeplatsen i inne-VM.

Guide: Allt du behöver veta inför F1-premiären

1 timme sedan
Formel 1 är tillbaka för en ny säsong. Kan någon stoppa Max Verstappens jakt på fjärde raka världsmästerskapstitel? Här är allt du behöver veta inför helgens premiär.

Salmings VM-konkurrent svårt skadad: "Skandal faktiskt"

2 timmar sedan
Medaljfavoriten María Vicente föll ihop i höjdhoppet i damernas femkamp i inne-VM i Glasgow. Då tog det lång tid innan stjärnan fick hjälp. Det är en skandal faktiskt. Det kan förlänga rehabiliteringen med veckor eller månader, säger förbundskaptenen Kajsa Bergqvist till Aftonbladet.