Häckens tränare Per-Mathias Högmo och Samuel Gustafson under matchen mot Bayer Leverkusen. - Foto: Adam Ihse/TT

Viktiga lärdomar för Häcken: "Väldigt givande"

En ny förlust. Men också nya viktiga lärdomar inför framtida spel i Europa. Häckens 0–2-förlust mot Bayer Leverkusen var ett nederlag med mersmak, enligt Samuel Gustafson. Vi har samlat på oss en massa bra grejer, säger landslagsmittfältaren.


Sett över två matcher mot Bayer Leverkusen blev det hela 0–6 till den tyska storklubbens fördel.

Men efter en jämn match och bara 0–2 på Ullevi på torsdagskvällen finns ändå mycket att vara nöjd med, tycker Samuel Gustafson.

— Att spela mot de här lagen, framför allt mot Leverkusen, är både individuellt och kollektivt väldigt givande, eftersom man får mäta sig mot det som de gör, säger han.

— Leverkusen är ju ett av de bästa lagen i Europa nu, jag är väldigt imponerad av det de gör, deras kollektiv och det som Xabi Alonso får ut av dem. Det är svårt att möta, så är det.

"Nytt för oss"

Torsdagskvällens förlust innebär att Häcken är helt borta från chansen till fortsatt Europaspel i vinter. Men redan nästa säsong kommer nästa chans, eftersom Häcken är klart för kvalet till Conference League.

Där kan höstens Europaäventyr bli viktigt, trots att det blivit fem förluster hittills.

— Givet. Det är klubbens första, många spelares första vända i Eruopa. Ett nytt år på många sätt för många av oss, säger Samuel Gustafson.

— Vi måste vara ödmjuka inför det.

Större arena?

Även Häckentränaren Per-Mathias Høgmo är, relativt, nöjd efter förlusten mot Bayer Leverkusen.

— Det är viktigt att se att vår typ av spelmodell, med en vidareutveckling i kvalitet, är i stånd att spela europeisk fotboll också, säger han.

— Men vi måste bli duktigare i vårt eget boxspel, i defensiven och självklart också öka effektiviteten när vi kommer upp på den här nivån.

Häcken har, på grund av Uefas regler, tvingats spela på Ullevi i Europa League-gruppspelet, eftersom den egna hemmaarenan är för liten.

Per-Mathias Høgmo slår ett slag för att ändra på det till kommande år.

— Jag hoppas att det här är en stor motivation till att utveckla vår egen arena till Europaspel. Det här är ett upprop både till kommunen och oss, så att vi verkligen får fart på det, säger han.

TT
/
/
gmo
Senaste nytt

Bundesliga viker sig efter fansens protester

1 timme sedan

LIV-spelare får specialinbjudan till US Masters

1 timme sedan
Augusta National Golf Club ger specialinbjudningar till tre spelare inför US Masters i april. En av de inbjudna till årets första major är LIV-tourspelaren Joaquín Niemann.

Världsettans Saudibesked: "Jag vill tävla"

2 timmar sedan
Flera svenskar är klara för ridsportens världscupfinaler, som i år avgörs i Saudiarabien. Det är ett land med stora brister när det gäller mänskliga rättigheter, men ryttarstjärnorna åker dit ändå. Jag vill tävla i mästerskap, säger Henrik von Eckermann.

Svenska VM-besvikelsen: "Ett bakslag inför OS"

3 timmar sedan
Sveriges bordtennisherrar är utslagna ur lag-VM i Busan redan efter åttondelsfinalen. Truls Möregårdh vill inte kalla turneringen ett fiasko – men... Detta var ju självklart ett bakslag inför lagtävlingen på OS. Det kommer vi få leva med, säger storstjärnan.

Anklagade F1-chefen på plats på testerna

idag 14:46
Samtidigt som Christian Horner utreds internt för opassande beteende mot en kvinnlig anställd fortsätter han sitt jobb i Red Bull. I årets första träningspass i Bahrain fick stallchefen se Max Verstappen köra snabbast.

Tunga avstängningar för Sirius och Villa

idag 12:16
Sirius och Villa Lidköping får klara sig utan två spelare vardera i de kommande matcherna i bandyslutspelet, uppger Bandypuls. Det kan bli kostsamt.