Torsdag 22 Februari 2024
Senegals Doungou Camara gjorde tio mål mot Kroatien.
Senegals Doungou Camara gjorde tio mål mot Kroatien. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

VM-doldis kan hota Sverige: "Världsklass"

Sveriges damer jagar en ny seger i handbolls-VM. Då måste landslaget stoppa Senegals Doungou Camara som briljerade i premiärmatchen mot Kroatien. Det är en otroligt häftig spelare, säger den svenska förbundskaptenen Tomas Axnér.


Det är blott andra gången Senegal deltar i ett världsmästerskap i handboll. Men redan i premiären mot Kroatien visade landslaget att de inte bör underskattas.

Senegal knep en poäng i Scandinavium i en match som slutade 22–22. Bland annat efter att Doungou Camara gjort 10 mål.

Inför Sveriges möte med Senegal på söndagskvällen hyllas högernian, som till vardags representerar Al Ahly i Egypten, stort av förbundskaptenen Tomas Axnér.

— Jag har sett tre matcher med henne. Hon skjuter med båda händerna och har en individuell teknik i absolut världsklass. Det är något av det bästa jag har sett faktiskt.

"Väldigt passiva"

Samtidigt, menar han, fick Kroatien Camara att se bättre ut än vad Sverige hoppas göra.

— Vi kommer inte stå och beundra henne utan vi kommer spela med en helt annan kroppskontakt och höjd än vad Kroatien gjorde. De var väldigt passiva och låga, säger han.

Sveriges förbundskapten Tomas Axnér.

Enligt lagkaptenen Jamina Roberts handlar det om att hitta ett mönster för att kunna stoppa Camara.

— Det finns fler tvåhänta spelare man har mött, men som använder händerna i olika lägen. Där kan man hitta något för att pressa henne till att använda fel hand i fel läge, säger Roberts.

Svårscoutat motstånd

Inför VM-premiären mot Kina fanns inom det svenska lägret vissa farhågor att möta ett svårscoutat landslag med spelare man sällan eller aldrig har mött förut. Mot Senegal finns en liknande problematik, även om det är ytterligare ett lag svenskorna förväntas slå.

— Jag tror det handlar om att vi ska spela efter våra premisser för vi har en annan fysik och en annan uthållighet än de andra lagen, säger Tomas Axnér.

Jamina Roberts:

— Jag har kanske mött någon enstaka spelare någon gång men om Senegal som lag har jag inte mycket att säga. Men efter det de visade mot Kroatien kan vi inte gå in och tro att vi är något, säger hon.

TT
/
/
Senaste nytt

Hon är friidrottsstjärnan Andreas Almgrens kända ex-flickvän

Svensk succéback slog ligarekord

Backen Max Lindroth fick knapert med speltid i Frölunda och flyttade i januari till Finland och TPS Åbo.

Guide: Luleå jättefavorit i SM-slutspelet

Fem raka SM-guld och grundserieseger med 23 poängs marginal. Luleå går in i damernas SM-slutspel som jättefavorit – kan något lag stoppa SDHL-giganten?

Kroos återvänder till landslaget inför hemma-EM

Mittfältsstjärnan Toni Kroos gör comeback i tyska landslaget i mars och har siktet inställt på hemma-EM i sommar.

Hanna Friberg om Vasaloppet: “Det var avgörande i min träning"

Den 3 mars är det dags för Vasaloppet och det är många som planerar att åka till skidspåren. Nyheter24 har pratat med Hanna Friberg, influencer och tidigare vasaloppsåkare, som berättar den tuffa träningen inför loppet.

Matchguide: Bosnien-Hercegovina–Sverige

1 timme sedan
Vad: Playoff inför EM-kval i fotboll, första matchen.