Vancouvers Elias Pettersson kan blicka ned på William Nylander och Filip Forsberg från sin topplats i den svenska poängligan i NHL.
Vancouvers Elias Pettersson kan blicka ned på William Nylander och Filip Forsberg från sin topplats i den svenska poängligan i NHL. - Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Han toppar svenska poängligan i NHL

En 25-årig Sundsvallsbördig vänsterskytt är den bästa svenska poängplockaren hittills den här säsongen i NHL. Men det är jämnt i toppen och med färre matcher spelade kan både tvåan och trean snart knappa in på ledaren.


Den svenska poängligan i NHL leds just nu av Vancouvers Elias Pettersson som med sina tio mål och 22 assist samlat på sig 32 poäng, fram till den 3 december.

På andra plats i poängtabellen ligger Torontos William Nylander. Han har, med tre matcher färre spelade än Pettersson, gjort tolv mål och landar med sina 17 assist på totalt 29 poäng.

Lika många mål, tolv stycken, men två färre assist har Filip Forsberg samlat ihop i Nashville på de 23 matcher han spelat.

På fjärde plats, med 22 spelade matcher, återfinns Jesper Bratt, New Jersey, med 26 poäng varav åtta mål. Femma är Tampas Victor Hedman med fem mål och 20 assist och på sjätteplats återfinns William Karlsson, Vegas, med elva mål och tolv assist.

Los Angeles Adrian Kempe innehar den sjunde platsen i poängligan med åtta mål och tolv assist. Men han kan också stoltsera med att ha vunnit 100 procent av sina tekningar.

Att vara bäst bland svenskarna räcker just nu till en sjätteplats i den totala poängligen som leds av Victor Hedmans lagkamrat Nikita Kutjerov på 40 poäng, varav 15 mål.

Flest mål i NHL hittills den här säsongen, 17 stycken, har Vancouvers amerikan Brock Boeser gjort.

TT
/
nhl
/
/
Senaste nytt

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

Elangas Tomasson-hyllning: Starten på något stort

Förbundets val av Jon Dahl Tomasson som Sveriges nye förbundskapten gillas av Anthony Elanga. Jag tror att alla i den offensiva delen av planen slickar sig om munnen, säger Nottingham Forest-anfallaren.

Växjö vann hemma mot Linköping

2 timmar sedan
Växjö vann matchen hemma mot Linköping i SHL på torsdagen. 5-2 (2-1, 1-0, 2-1) slutade matchen.

Sagström med i tätstriden igen – Grant tappade

2 timmar sedan
Svenska golfaren Madelene Sagström är på nytt med i segerdiskussionerna på LPGA-touren 31-åringen ligger trea i Singapore efter två rundor.

Modo Hockey besegrade HV 71 med 4-1

2 timmar sedan
Modo Hockey besegrade HV 71 på bortaplan i torsdagens möte i SHL. 1-4 (0-1, 0-1, 1-2) slutade matchen.

Stabil defensiv när Leksand vann

3 timmar sedan
Leksand höll nollan när laget vann på hemmaplan mot Frölunda i SHL. Matchen slutade 3-0 (1-0, 2-0, 0-0).