Idrottare från Ryssland och Belarus kommer att tillåtas tävla under neutral flagg under sommar-OS i Paris nästa år. Arkivbild.
Idrottare från Ryssland och Belarus kommer att tillåtas tävla under neutral flagg under sommar-OS i Paris nästa år. Arkivbild. - Foto: Laurent Gillieron/AP/TT

Ryska och belarusiska idrottare får tävla i OS

Ryska och belarusiska idrottare tillåts tävla i OS i Paris under neutral flagg, skriver Internationella olympiska kommittén (IOK) på sin webbplats.


Idrottare från Ryssland och Belarus har sedan Rysslands invasion av Ukraina i februari i fjol varit utestängda från internationella tävlingar i många sporter. De senaste månderna har allt mer börjat tyda på att individuella idrottare, men inte lag, kan tillåtas vara med i Paris. Redan i våras föreslog IOK att Ryssland och Belarus bör få delta men på vissa villkor.

Till exempel tillåts inga lag.

Samtliga nationella olympiska kommittéer hade ett digitalt möte i går, torsdag, med IOK då Sveriges olympiska kommitté (SOK) framförde att de tycker att det är för tidigt att ryska och belarusiska idrottare välkomnas tillbaka, meddelar SOK till TT.

OS i Paris invigs den 26 juli.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!