Sara Junevik tog EM-brons. Arkivbild.
Sara Junevik tog EM-brons. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Juneviks succé – tog EM-brons: "Har längtat"

Sara Junevik har försökt – och varit nära. Men nu är första individuella mästerskapsmedaljen ett faktum.


Svenska simstjärnan tog brons på 50 meter fjäril i kortbane-EM i Bukarest.

— Vad roligt! Jag har längtat efter den här medaljen sedan jag kom in i landslaget. Jag kände att det var dags att ta för sig. Det är mycket nerver, men det mesta sitter, säger Junevik i SVT.

Medaljen är Sveriges sjunde i det här mästerskapet.

TT
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

1 timme sedan
Saudiarabiens nya bordtennissatsning kan avgöra vilka svenskar som får åka till OS i Paris. Stjärnorna riskerar både böter och missade rankningspoäng om de inte vill tävla i landet med bristande mänskliga rättigheter. Det är fullt rimligt att ifrågasätta, säger Anton Källberg.

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

2 timmar sedan
Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.

Världsettan Djokovic drar sig ur Madrid Open

2 timmar sedan
Världsettan Novak Djokovic har vunnit på gruset i Madrid tre gånger under sin karriär, men innan lottningen av årets upplaga stod det klart att serben drar sig ur ATP-turneringen för tredje gången inom loppet av fyra år.

AIK-spelare måste opereras efter skadan i derbyt

3 timmar sedan
En längre frånvaro från fotbollsplanen väntar AIK:s mittfältare Abdihakim Ali. 22-åringen har en underkroppsskada som måste opereras, meddelar klubben dagen efter derbyt mot Djurgården. Ali skadade sig direkt i inledningen av matchen, som AIK till slut vann med 2–0.

Etiopiska stängs av i fem år för dopningsbrott

3 timmar sedan
Den etiopiska medeldistanslöparen Zerfe Wondemagegn testades förra hösten positivt för dopning vid tre olika provtagningar inom loppet av en månad och stängdes av i sex år.