För Elvira och Hanna Öberg väntar nu tävlingar i Schweiz. Arkivbild.
För Elvira och Hanna Öberg väntar nu tävlingar i Schweiz. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Tävlar på 1 500 meters höjd: "Känna att man lever"

Världscupen i skidskytte kommer för första gången till Lenzerheide. En ort som ligger på 1 500 meters höjd. Jag fick ett ordentligt uppvaknande i dag, säger Elvira Öberg.


Världscupen i skidskytte rullar vidare till Schweiz och Lenzerheide. En ort som för första gången står värd för världscupen och som 2025 kommer att arrangera VM.

— Det känns kul med en ny plats, bana och skjutvall. Det ska bli spännande tävlingar, säger Hanna Öberg.

Det svenska laget åkte direkt till Schweiz efter att ha tävlat i Hochfilzen i Österrike förra veckan. Nu har de också hunnit vara ute och träna på banan.

— Man fick känna att man lever! Det var lite speciellt, säger Hanna Öberg.

"Känns att vi inte är på lågland längre"

Hon utvecklar:

— Det var bra att få köra på lite hårdare i dag och få en genomkörare. Att känna hur tuff banan är och förhållandena på banan, säger hon.

Systern Elvira Öberg kommer närmast från en helg där hon bärgade säsongens första seger i världscupen. Detta på jaktstarten över 10 kilometer. Nu väntar nya utmaningar.

— Det känns spännande med ett nytt ställe, säger hon.

Precis som de andra åkarna har hon varit ute och känt på banan. Känslan på den höga höjden?

— Det känns att vi inte är på lågland längre! Jag fick ett ordentligt uppvaknande i dag. Men det är bra för att kunna lägga upp loppet till i morgon, säger hon.

Covid i truppen: "Lite större oro"

I det svenska laget har Sebastian Samuelsson isolerats efter att ha testats positivt för covid-19. De svenska åkarna medger att de känner en liten oro kring att smittas.

— Det är klart, vi har ju märkt de senaste veckorna att det har varit mycket sjukdom i flera lag. Så när det kryper närmare i vårt lag blir det en lite större oro. Men samtidigt är det inte så mycket man kan göra förutom att vara noggrann och hålla avstånd, säger Hanna Öberg.

I Lenzerheide kommer det att tävlas i sprint, jaktstart och masstart.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!