Jubel i Rögle efter straffsegern mot Småland. Arkivbild.
Jubel i Rögle efter straffsegern mot Småland. Arkivbild. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Rögle vann efter tränarbytet: "Skönt"

Första matchen utan bröderna Abbott – då blev det seger för Rögle. 4–3 efter straffar borta mot regerande mästarlaget Växjö. Skönt, jätteskönt, säger tränaren Roger Hansson.


Förlusten hemma mot Leksand, 2–5, blev sista SHL-matchen i Rögle för Cam och Chris Abbott.

Tränaren och sportchefen sparkades efter den tunga starten på säsongen, som gav elfte plats i tabellen efter 25 omgångar.

En vecka senare, med Roger Hansson, tidigare assisterande tränare men som nu delar huvudansvaret med Max Bohlin och Peter Hirsch, klev Rögle in på SHL-isen igen.

— Det var en omtumlande tid efter att vi fick beskedet men vi har ändå landat mjukt efter den turbulensen, säger Hansson till TV4 Play, och tryckte på trygghet samt att ha mod att spela.

Tankar och ord som ledde till två poäng i Småland.

Gästerna vände 0–1 till 3–1 men tappade och matchen avgjordes på straffar.

Där var målvakten Christoffer Rifalk säker och tillsammans med målen från Linus Sandin och Lukas Ekestråhl-Jonsson säkrades bonuspoängen.

— Självförtroende gör att man spelar bra hockey och vinster ger självförtroende. Det är lite vad det handlar om för oss. Vi har spelat i bra många matcher men hittat sätt att förlora, nu hittade vi ett sätt att vinna, säger Rifalk.

Dessutom var det en efterlängtad framgång. Senaste poängen kom hemma mot Frölunda i slutet av november.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!