Alexander Isak firade fokuserat efter att ha kvitterat till 1–1 för Newcastle borta mot Liverpool i matchen som slutade i en 2–4-förlust. - Foto: Jon Super/AP/TT

Isak målskytt i förlust mot Liverpool

Alexander Isak gjorde sitt nionde Premier League-mål för säsongen när Newcastle förlorade med 2–4 borta mot serieledaren Liverpool på nyårsdagen. Mohamed Salah blev tvåmålsskytt efter att både ha missat och satt en straff.

Alexander Isak tajmade en djupledslöpning på en Anthony Gordon-passning i den 54:e matchminuten perfekt och avslutade säkert med höger bredsida. Målet betydde 1–1 i nyårsdagens enda Premier League-fotbollsmatch och var Isaks nionde på sina 15 spelade ligamatcher den här säsongen för tabellnian Newcastle.

Isaks fullträff kom bara omkring fem minuter efter att Mohamed Salah gett Liverpool ledningen i början av den andra halvleken. Den egyptiske storstjärnan hade dessförinnan missat en straff i den första halvleken. Salahs fjärde miss från elva meter på sina tio senast slagna straffar för Liverpool, enligt Sky Sports.

Anfallaren fick däremot revansch från straffpunkten i slutet av matchen när han satte Liverpools 4–2-mål i 86:e minuten.

Liverpools Mohamed Salah, höger, reagerar besviket efter att Newcastles målvakt Martin Dubravka, i blått, räddat egyptierns första straff i hemmamatchen mot Newcastle.

Segern innebar att Liverpool utökade avståndet ned till tabellfyran Arsenal, som förlorade nyårsaftonens Londonderby mot Fulham på bortaplan med 1–2, från två till fem poäng. Till tabelltvåan Aston Villa har Liverpool tre poäng efter 20 spelade matcher.