Jonna Sundling är bästa svenska inför Tour de Skis avslutande etapp. Arkivbild.
Jonna Sundling är bästa svenska inför Tour de Skis avslutande etapp. Arkivbild. - Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Sundling tvåa inför sista etappen: "Supernöjd"

Hon var fyra i loppet och slagen av både Linn Svahn och Frida Karlsson. Men inför Tour de Skis avslutande etapp är Jonna Sundling bästa svenska. Bara att jag ligger tvåa nu är den bästa touren som jag har gjort, säger Sundling.


Frida Karlsson drog det tyngsta lasset men fick se sig besegrad av Linn Svahn på masstarten över 15 km klassisk stil. Karlsson var länge i topp och drog tätklungan innan Svahn spurtade förbi på upploppet.

Men där bakom hängde Jonna Sundling med i klungan och gick till slut i mål som fyra. Det innebär att hon är tvåa i totalen och bästa svenska inför Tour de Skis avslutande etapp.

— Det var väldigt bra. I det stora hela är jag supernöjd. Upploppet var väl tyngst i dag. Jag hittade inte riktigt rätt, jag kanske skulle ha tagit spåret som Frida och Linn tog, säger Sundling.

Redo för klättringen

Hon fortsätter:

— Men jag tänkte att jag måste testa, sen blev det lite fel och så tappade jag och kom inte riktigt igen. Men en fjärdeplats får jag vara nöjd med och i totalen är jag ju tvåa, säger hon.

Tvåa i totalen, alltså.

Och det som väntar under söndagen är den klassiska avslutande klättringen uppför Alpe Cermis. Älskad av vissa, avskydd av andra. Hur Jonna Sundling tänker?

— Jag vet ju lite vad jag ger mig in på och hur det kommer att kännas. Det är en speciell trötthet, det är inte som att åka ett sånt här lopp där man får vila emellanåt. Där är det verkligen jobba, jobba, jobba i en terräng som är utöver det vanliga. Jag tror att man måste vara beredd på det, att det kommer att kännas från start till mål.

"Bästa touren som jag har gjort"

Jonna Sundling är 43 sekunder efter amerikanskan Jessie Diggins som fortfarande leder touren. Regerande mästaren Frida Karlsson är trea, 44 sekunder bakom Diggins.

Vad skulle det betyda att vara på pallen i Tour de Ski?

— Det skulle vara väldigt stort. Bara att jag ligger tvåa nu är den bästa touren som jag har gjort. Så jag ska jobba vidare, säger Sundling.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!