Skellefteås Andreas Johnson. Arkivbild.
Skellefteås Andreas Johnson. Arkivbild. - Foto: Anders Bjurö/TT

Bröderna Johnson fixade Skellefteås vändning

Skellefteås vecka i Götaland avrundades med ett rivalmöte. Bröderna Jonathan och Andreas Johnson såg, med var sitt mål, till att laget vände och vann mot fjolårets finalmotståndare Växjö. En skön vinst, säger segerskytten Andreas Johnson om 2–1 till Skellefteå.


Efter stopp i Malmö respektive Oskarshamn avrundade Skellefteå långvistelsen i södra Sverige med ett SHL-tungviktsmöte i Växjö. Epitet tungviktsmöte handlar om att de båda gängen gjort upp i inte mindre än tre av de åtta senaste SM-finalerna.

Växjö har vunnit samtliga tre SM-finaler som klubben spelat mot Skellefteå och stod dessutom som segrare efter de två SHL-mötena i höstas. Skillnaden mellan lagen i den första perioden bestod av backen Joel Perssons solonummer, som satte Växjö i ledning.

Johnsons vände

Gästerna fick tålmodigt vänta på att få måljubla. 6.02 in i den tredje perioden placerade Jonathan Johnson in pucken i en närmast tom Växjökasse sedan Skellefteå spelat vackert i powerplay.

— Ett snyggt mål, säger Andreas Johnson om brorsans kvitteringspuck.

Knappt fyra minuter senare skickade Andreas Johnson i väg pucken mot Växjös kasse.

— Jag försöker bara skjuta den på mål och har för mig att den touchade en klubba, det gick snabbt där. Men det är ofta de puckarna som går in, säger han när TT ber honom beskriva segermålet.

Skellefteå var sedan det starkare laget och kunde hålla undan till årets första fullpoängare.

Fem inspelade poäng av nio möjliga blev Skellefteås facit från veckan på resande fot.

— Man kommer samman. Speciellt om man vinner, då är det ganska lätt. Man käkar tillsammans, hänger mycket.

Andreas Johnson, som i höstas återvände till svensk ishockey efter flera säsonger i Nordamerika, gläds åt att ha brorsan Jonathan Johnson som rumskamrat.

— Man är äldre nu, det är inte som när man var yngre och bråkade hela tiden, säger han med ett leende.

— Det är få förunnat att få spela med brorsan och även vara rumskamrater på resorna.

Tjeckien nästa

Kommande vecka väntar två SHL-matcher hemma i Västerbotten (HV71 respektive Linköping). Men först reser Skellefteå till Tjeckien och tisdagens CHL-semifinal mot Vitkovice.

— Vi stannar kvar här och tränar innan vi åker, berättar Andreas Johnson.

Växjös nästa uppgift blir kommande torsdags toppmöte med Färjestad i Karlstad.

— Mycket besviken över insatsen, faktiskt. Jag tyckte vi inledde helt okej, sedan tycker jag att det under långa stunder är Skellefteås match, summerar Växjös tränare Jörgen Jönsson sitt lags insats.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!