Wolfgang Pichler delar sin åsikt om skidskytten Stina Nilsson.
Wolfgang Pichler delar sin åsikt om skidskytten Stina Nilsson. - Foto: Vesa Moilanen & Robert Henriksson/TT

Pichlers hårda dom efter Stina Nilssons framgångar: ”Inte bra nog”

Den före detta svenska skidskyttetränaren Wolfgang Pichler är inte imponerad av Stina Nilsson framgångar i IBU-cupen, trots flera pallplatser. I en intervju med SVT Sport delar han sin syn på skidskyttens plats i det svenska laget.


Skidskytten Stina Nilsson har efter svårigheterna i världscupen tagit sig till pallen två gånger på blott en vecka i IBU-cupen (divisionen under världscupen). Trots framgångarna anser den tyske demontränaren Wolfgang Pichler att Nilsson inte har vad som krävs för att ingå i den svenska världscuptruppen, skriver SVT.

Storbråk mellan systrarna Öberg – Hannas ilska: "Nej nej nej"

Tysken är av åsikten att Stina Nilson inte är tillräckligt snabb i skidspåret.

– Det är hennes tredje säsong. Jag är förvånad över att hennes skidåkning inte är bättre. Hon var ju en världsklassåkare, som slog Johaug i fem kilometer fristil i stafett. På herrsidan hade man kunnat ta med en åkare som Stina men på damsidan där vi har sex starka åkare så vore det dumt att ha med henne där.

Wolfgang Pichlers vilda liv: Sågningarna, koman och när han blev skjuten

Wolfgang Pichler om Stina Nilsson: "Inte bra nog"

Pichler, som varit tränare åt det svenska skidskyttelandslaget i flera omgångar sedan 1990-talet samt personlig tränare åt ingen mindre än Magdalena Forsberg, anser att landslaget inte behöver Nilssons tjänster i nuläget.

Han är Stina Nilssons nya pojkvän: ”Inget behov av att prata om oss”

Men trots de starka åsikterna vill Wolfang Pichler inte döma ut hennes chanser att komma tillbaka till världscuplaget, men betonar att det svenska världscuplaget inte behöver henne i nuläget.

  Det är Stina Nilsson, jag gillar henne och vill supporta henne men hon är inte bra nog, så enkelt är det, säger Pichler till SVT.

Hanna Öbergs saftiga förmögenhet – drar in miljoner

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!