Middlesbrough fick jubla mot Chelsea.
Middlesbrough fick jubla mot Chelsea. - Foto: Martin Rickett/AP/TT

Middlesbroughs jätteskräll: Besegrade Chelsea

För 20 år sedan vann Middlesbrough ligacupen. Kanske är en ny jätteskräll på gång? "Boro" chockade Chelsea och vann med 1–0 i den första ligacupsemifinalen lagen emellan.

Middlesbrough, som tränas av den gamle storspelaren Michael Carrick, tvingades till två byten i första halvlek på grund av skador. Men det verkade inte störa nämnvärt. Matchens enda mål kom i den 37:e minuten då Hayden Hackney höll sig framme på ett inspel och placerade in 1–0.

Chelsea, framför allt genom Cole Palmer, saknade sannerligen inte målchanser. Men Londonklubben lyckades aldrig få hål på Middlesbrough som hyllades rejält av hemmapubliken på Riverside Stadium efter segern.

Middlesbrough ligger tolva i den engelska andraligan och Chelsea ligger tia i Premier League. Om skrällen fullbordas med ett avancemang till finalen återstår att se, returen spelas i London om två veckor.

I den andra semifinalen möts Liverpool och Fulham.