Brorsson jublar efter andraplatsen.
Brorsson jublar efter andraplatsen. - Foto: Sven Hoppe/AP/TT

Brorsson om hyllningarna: "Sjukt häftigt"

Mona Brorsson blev tvåa i fredagens sprint – hennes bästa individuella placering i världscupen. Nu väller hyllningarna in, från alla håll och kanter. Det kommer ta lång tid att gå igenom och se allt, säger hon inför dagens jaktstart.


Brorsson har två individuella pallplatser i världscupen. Den första, en tredjeplats, kom i januari 2022. Den andra, en andraplats, kom i fredags. Betyget efter hennes karriärsbästa?

— Livets lopp, säger Brorsson till TT.

Efter tävlingen i Ruhpolding var det många som ville hylla Brorsson. Däribland Ingrid Landmark Tandrevold som var den enda som besegrade Brorsson i sprinten.

Till SVT sade norskan:

— Är det någon jag unnar ett bra lopp är det Mona. Hon är en helt fantastisk tjej som jag verkligen unnar att få till det.

"Jätteroligt att få den stöttningen"

Mona Brorsson har nåtts av hyllningen:

— Hon är så himla gullig, säger hon och fortsätter:

— Men det är inte bara hon, det är verkligen jättemånga som har kommit fram och gratulerat och unnat mig den här framgången. Det känns jätteroligt att få den stöttningen, framför allt från laget. Delad glädje är dubbel glädje, det är klyschigt men sant.

Hur det har varit att ta emot allt detta? Lite överväldigande, skrattar Brorsson.

— Det är så himla många. Det kommer ta lång tid att gå igenom och se allt. Det känns sjukt häftigt.

"Vet inte hur allt folk får tag på mig"

33-åringen säger att hon har märkt att hon är en person som ofta engagerar. Att så många nu hör av sig betyder väldigt mycket.

Men samtidigt är hon lite förbluffad över en aspekt.

— Jag vet inte hur allt folk får tag på mig. Det har varit mejl, sms, Instagram... Alla sociala medier du kan tänka på. Överallt, säger hon.

Härnäst väntar jaktstart under dagen.

TT
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!