Chipstillverkaren Estrella har publicerat ett eget namnförslag på Friends Arena, efter att Petter Stordalen köpt namnrättigheterna till nationalarenan.
Chipstillverkaren Estrella har publicerat ett eget namnförslag på Friends Arena, efter att Petter Stordalen köpt namnrättigheterna till nationalarenan. - Foto: Janerik Henriksson/TT & Vidar Ruud

Estrellas pik mot Petter Stordalen efter namnbytet på Friends Arena

Den norske miljardären Petter Stordalen har köpt namnrättigheterna till Friends Arena. Från och med sommaren 2024 heter den istället Strawberry Arena. Detta har fått den svenska chipstillverkaren Estrella att skicka ut en liten pik till norrmannen.


Den norske miljardären och hotellmagnaten Petter Stordalen köpte i veckan namnrättigheterna till den svenska nationalarenan, tillika AIK:s hemmaplan. Istället för det namn vi vant oss vid sedan invigningen 2012 kommer Friends Arena i fortsättningen att heta Strawberry Arena. Namnet härstammar från Stordalens ungdom när han arbetade som jordgubbsförsäljare. 

Vad kostar det då att köpa namnrättigheterna till den svenska nationalarenan? Stordalen pyntade upp hela 100 miljoner kronor för kalaset och från och med den 12 juli 2024 planeras det nya namnet pryda arenan.

Petter Stordalens enorma förmögenhet – bor i lyxvåning för 40 miljoner

Den norska miljardären Petter Stordalen köpte namnrättigheterna till Friends Arena, som istället får namnet Strawberry Arena. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Friends Arena byter namn – fansen ser rött: "Bojkott"

Estrellas pik mot Petter Stordalen

Efter att det basunerades ut att norrmannen genomfört köpet har starka åsikter vädrats på flera håll. Den svenska chipsjätten Estrella är en av alla de som uttalat sig om namnbytet, i en förmodad sarkastisk ton.

På både Estrellas Facebook- och Instagram-sidor har snackstillverkaren delat en bild där de placerat ett eget namnförslag på arenan, nämligen Grillchips Arena.

Och följarna verkar tycka att namnförslaget är något bättre än Strawberry Arena. Några passar även på att komma med egna förslag.

"Grillchips Arena kan vara det bästa namnet jag hört", skriver en person.

"Karamelliserad rödlök Arena", föreslår en annan.

Flera av Estrellas följare tycks hålla med om det alternativa namnförslaget. Foto: Skärmavbild Facebook/estrella


Här kan du läsa fler nyheter om Petter Stordalen:

Märta Elander Wistén är Petter Stordalens 28 år yngre flickvän – så träffades de

Det gör Petter Stordalens ex-fru Gunhild idag – hamnat i storbråk i Norge: "Aggressiv"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!