Hjälten från fotbolls-VM 1994 avslöjade sitt bästa minne från Idrottsgalan.
Hjälten från fotbolls-VM 1994 avslöjade sitt bästa minne från Idrottsgalan. - Foto: Claudio Bresciani/TT & Christine Olsson/TT

Thomas Ravellis avslöjande om Idrottsgalan: "Jag var nervös"

Idrottsgalan brukar vara full av stjärnglans varje år. På röda mattan avslöjade den före detta fotbollsspelaren Thomas Ravelli om sitt bästa minne under sina år på galan...


På måndagen gick den årliga Idrottsgalan av stapeln på Friends Arena. 

Bland alla pristagare fanns bland annat Armand Duplantis som vann Årets manliga idrottare, Sarah Sjöström som vann årets kvinnliga idrottare, Ebba Andersson som vann Jerringpriset och Daniel Ståhl som vann Bragdguldet.

En som hyllades unisont av den fullsatta arenan var Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, som nyligen berättade att han endast har ett år kvar att leva, på grund av den cancersjukdom han diagnostiserats med.

Så tog Svennis över fotbollsvärlden: Affärerna, jobben och cancern

Thomas Ravelli skojade med drottning Silvia

På röda mattan intervjuades både nuvarande och forna storstjärnor i olika sporter. När Thomas Ravelli stannade framför kamerablixtrarna på röda mattan fick hjälten från fotbolls-VM 1994 svara på vad som är hans bästa minne från galan. Han drog sig då till minnes om en kväll han skojade friskt med vissa kungligheter.

– När jag fick sitta mitt emot drottning Silvia. Jag var nervös i början men då hällde jag i mig tre glas rödvin och så började vi snacka. Jag berättade till och med en jätterolig historia för drottningen. Jag ska inte säga säga vilken jag berättade. Alla som vet, de vet. Det som händer på Idrottsgalan det stannar på Idrottsgalan, sa han till Sportbladet.

Här kan du läsa fler nyheter från Idrottsgalan:

Ståhl tilldelas Bragdguldet: "Oerhört stort"

Sarah Sjöström årets kvinnliga idrottare

Ebba Andersson vinner Jerringpriset: "Herregud"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!