Anja Pärson hade en tuff natt i Mästarnas mästare-huset.
Anja Pärson hade en tuff natt i Mästarnas mästare-huset. - Foto: Skärmavbild: SVT

Anja Pärsons mardrömsnatt i Mästarnas mästare: "Ångestladdat"

Anja Pärson är den största stjärnan bland årets deltagare i Mästarnas mästare. Och det kom med en hel del press, inte minst från den alpina stjärnan själv.


Under tio år tackade Anja Pärson nej till att vara med i Mästarnas mästare. När hon till slut tackade ja, satte en skada stopp för 42-åringen. 

Men inför inspelningarna av den 16:e upplagan av SVT:s succéprogram stod inget i vägen. 

– Nu får det väl bli av. Det var snöpligt förra året att bli skadad så nu försöker jag hålla mig på benen, sa Anja Pärson till TT när hennes medverkan i Mästarnas mästare 2024 blev klar.

Förändringarna i Mästarnas mästare 2024

Årets upplaga av programmet innehåller flera förändringar, för att resultatet i tävlingarna ska få ännu större betydelse. 

Dessutom är alla deltagare med redan från start. Förutom Anja Pärson deltar Sebastian Larsson (fotboll), Johanna Ahlm (handboll) Joel Lundqvist (ishockey), Johanna Davidsson (äventyrare), Emma Johansson (cykling), Tony Rickardsson (speedway), Jimmy Samuelsson (brottning) och Anna Wijk (innebandy).

Här kan du läsa om alla förändringar i Mästarnas mästare 2024.

Anja Pärsons skräck inför Jägarvilan

Redan i första programmet utmanas deltagarna i klassikern "Jägarvila". En gren där alpina stjärnor har glänst tidigare säsonger. 

Något som gjorde Anja Pärson minst sagt pressad. 42-åringen säger att hon inte vågade träna inför programmet, utan provade två till tre gånger utan att maxa eftersom hon var så rädd att få dåliga resultat. 

– Jag visste redan när jag tackade ja att det är den grenen alla vill se mig göra. Med den historiken jag har som idrottare så tror jag att folk har höga förväntningar på mig. Det fanns bara en sak, att stå längst och helst ta rekordet från Järbyn (Patrik Järbyn, alpin skidåkare reds anm.), säger hon till SVT Sport. 

Natten innan tävlingen blev kämpig.

– Det var ångestladdat tidigt. Jag sov inte mycket natten innan, säger hon. 

Hur det gick för Anja Pärson ser du i första avsnittet av Mästarns mästare som sänds i SVT och SVT Play på söndag klockan 20.

Seb Larssons sågning i Mästarnas mästare: "Idiotisk grej"

Här kan du läsa om Anja Pärssons lyxliv med Filippa: Miljonerna och strandhuset

Här kan du läsa fler nyheter om Mästarns mästare 2024.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!