Blackburns Sammie Szmodics firar ett av sina två mål mot Wrexham i FA-cupen.
Blackburns Sammie Szmodics firar ett av sina två mål mot Wrexham i FA-cupen. - Foto: Dave Thompson/AP/TT

Skräll på gång – då vände Blackburn cupmatchen

Storklubben Newcastle hemma på Racecourse Ground i nästa omgång. Det låg i potten. För Wrexham levde drömmen i en kvart.

Fakta: Så spelas nästa omgång

FA-cupen är framme i femte omgången, som spelas i månadsskiftet februari/mars.

Blackburn–Newcastle

League 2-klubben – motsvarande division 4 – tog ledningen borta mot Blackburn Rovers redan efter 19 minuter. Målskytt: Andy Cannon.

Men någon skräll väntade inte.

Inom loppet av några minuter – 32:a och 34:e – både kvitterade och vände Blackburn FA-cup-mötet i den fjärde omgången. Förre Malmö FF-tränaren Jon Dahl Tomassons klubb från andraligan vann till slut med 4–1.

Danskens position som manager har på senare tid underminerats av en serie svaga resultat.

Tomasson uppges också vara ett av flera namn som diskuterats som Janne Anderssons efterträdare som förbundskapten för det svenska landslaget.

Emellanåt landslagsaktuelle målvakten Leopold Wahlstedt fick följa matchen från sidan.

Däremot kom förre AIK-profilen Yasin Ayari in med 25 minuter kvar av ordinarie tid.