Markus Näslund hyllades av Modo på lördagen.
Markus Näslund hyllades av Modo på lördagen. - Foto: Johan Löf/TT

Näslund hedrades av Modo – tröjan hissad i taket

Markus Näslund hedrades med en mäktig ceremoni på lördagskvällen, när Modo hissade hans fana i taket framför jublande supportrar som skanderade hans namn. Det känns oerhört smickrande att bli uppmärksammad på detta fina sätt, och att få göra det med alla er i publiken i kväll, säger en rörd Näslund i TV4.


Markus Näslund är en av Sveriges genom tiderna bästa offensiva spelare. Han inledde och avslutade den professionella karriären i Modo, däremellan blev det 15 säsonger i NHL.

Med Niklas Sundström, Peter Forsberg och Modos lagkapten David Rundblad vid sin sida fick han se sin tröja hissas i taket i arenan i Örnsköldsvik.

Föll efter hyllningen

Modo kallar det en förtjänstfana – en stor hyllning, men Näslunds nummer 19 får lov att fortsätta användas och blir inte pensionerat på samma sätt som Peter Forsbergs nummer 21.

Nummer 19 är däremot pensionerat sedan tidigare i Vancouver Canucks där Näslund spelade tolv säsonger, varav åtta som lagkapten.

När det väl var dags för match i Örnsköldsvik fick Modosupportrarna däremot inte mycket att jubla över. Mot serietvåan Färjestad blev det förlust med klara 0–6 efter en riktig kollaps i sista perioden, och Modo har fortfarande inte tagit en enda trepoängare den här sidan årsskiftet. Nu skiljer bara två poäng ner till HV71 på kvalplats.

Andra raka för serieledaren

Förlust blev det också för Timrå som gästade serieledaren Växjö på lördagskvällen. 3–1-segern gör att Växjö fortsatt har fyra poäng tillgodo på Färjestad.

Jämnare var det i Leksand, där Örebro gästade. 1–1 efter tre perioder, och förlängning väntade. Där avgjorde Jonathan Lekkerimäki med en riktig kanonträff – hans första mål för Örebro sedan JVM.

Markus Näslund tillsammans med Niklas Sundström, Modos lagkapten David Rundblad och Peter Forsberg.
TT
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!