- Foto: Anders Wiklund/TT & Vilhelm Stokstad / TT

Allt om Anna Wijk – barn, comeback och uppväxten

Innebandystjärnan Anna Wijk ska tävla i Mästarnas Mästare. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Här är allt du vill veta om Anna Wijk: Åren i pojklaget, comebacken och barnen.


Anna Wijk ålder – hur gammal är hon? 

Anna Wijk föddes den 20 juni 1991. 2024 fyller hon 33 år.

Anna Wijk innebandy – sex WM-guld

Innebandyspelaren Anna Wijk har varit en poängdrottning i både hemmaklubben Kais Mora och landslaget. Innebandystjärnan har tagit ett SM-guld och dessutom sex WM-guld. 2023 blev hon invald i Svensk Innebandys Hall of Fame. 

– Mora kommer alltid att vara klubben i mitt hjärta. Jag är glad att de gick upp till SSL igen nu och det är där den klubben ska vara. Mora och Kais har betytt mycket för mig. Jag är glad att jag fick det förtroendet där. Mora är litet och innebandy är en av de största idrotterna där. Många var intresserade och ville gärna stanna och prata på ”stan”, vilket kanske inte var det roligaste efter en förlust men desto trevligare vid vinster, sa hon 2023 till Svensk Innebandy.

Foto: Salvatore Di Nolfi

2020 bestämde hon sig för att lägga skorna på hyllan.

– Jag har väl egentligen haft den här känslan ganska länge, men själva beslutet tog jag förra veckan. Jag har precis pratat med Mora och berättat för dem vilket förstås var känslosamt. Människorna i den klubben betyder väldigt mycket för mig och vi hade en fin resa tillsammans, sa hon till SVT Sport då.

8 saker du känner igen om du spelat i Korpen

Anna Wijk comeback – spelar hon i AIK?

Det blev en kortvarig visit utanför planen. Bara tre år efter att hon avslutat sin karriär är hon tillbaka på planen men nu iklädd AIKs kläder.

– Jag gillar satsningen de gör på damlaget. Sen har de en tunn trupp, svårt att spela på tre femmor och så fick jag frågan om jag var sugen på att spela och det känns fint att hjälpa till, säger hon till SVT Sport.

Tanken är att hon ska spela med laget säsongen ut. Sedan får framtiden utvisa om det blir mer speltid.

Ska Anna Wijk tävla i Mästarnas Mästare?

Det stämmer. 

I programmet kommer hon att tävla mot alpinåkaren Anja Pärson, speedwayföraren Tony Rickardsson, fotbollspelaren Sebastian Larsson, cyklisten Emma Johansson, hockeyspelaren Joel Lundqvist, brottaren Jimmy Samuelsson, äventyraren Johanna Davidsson och handbollsspelaren Johanna Ahlm.

Vad har Jessica Almenäs och Johanna Ahlm gemensamt? En kille

Anna Wijk familj – har hon barn?

2021 fick Anna Wijk och sambon Jesper Eriksen sonen Colin och 2023 kom lillebror Ted

Anna Wijk föräldrar – hur var hennes uppväxt?

Anna Wijk är uppvuxen med sin familj i Sandviken. Hennes stora idol som barn var hennes bror och det var han som gjorde att hon fick upp ögonen för innebandyn, skriver Gefle Dagblad.

– Det var bollar överallt hemma och man spelade mycket hemma och på gatan. Så min första kontakt med innebandyn blev att jag följde med en kompis på träning och då var jag väl fem år. Det var ett killag för jag tror inte ens det fanns ett tjejlag i början men det blev också naturligt, sa hon 2023 till Svensk Innebandy.

Innebandykarriären startade i Sandvikenklubben IBK Alba med sin pappa som lagledare. 

– Det gick bra då, jag var ju fortfarande rätt liten . Men jag hade nog inte velat ha honom som lagledare när jag blev äldre sen, utan det räckte att han hjälpte till lite när jag var yngre, sa hon till Gefle Dagblad 2017.

Mästarnas mästare 2024: Här är programmets stora förändringar

Vad heter Anna Wijk på Instagram?

Anna Wijk heter @Annawijk på Instagram där hon har 10 tusen följare. 

Anja Pärsons mardrömsnatt i Mästarnas mästare: "Ångestladdat"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!