Mästarnas mästare 2024
Det blev en spännande kamp i jägarvilan. - Foto: SVT

Johanna Davidsson avslöjar hemliga knepet för att slå Anja Pärsson i jägarvilan

Johanna Davidsson är den envise äventyraren som vi i år får se tävla mot en rad andra stora namn i Mästarnas mästare 2024.


Deltagare i Mästarns mästare 2024

Mästarnas mästare 2024 är i full gång och redan säsongens första avsnitt drog produktionen igång med att testa det sportiga gänget ordentligt. 

Mästarnas mästare 2024. Bildkälla: SVT

Med på resan i år är inga mindre än 

Anja Pärson – Alpint 

Anna Wijk – Innebandy 

Emma Johansson – Cykel

Jimmy Samuelsson – Brottning 

Joel Lundqvist – Ishockey

Johanna Ahlm – Handboll 

Johanna Davidsson – Äventyrare

Sebastian Larsson – Fotboll 

Tony Rickardsson – Speedway

I det stora huset är det vissa som bestämt sig för att dela rum medan andra kastat sig in i singelrummen. Två som snabbt fann varandra var Joel Lundqvist och Sebastian Larsson som också nu kan kalla sig för rumskamrater. 

Sebastian Larsson gör sig hemmastadd. Bildkälla: SVT

Under säsongens första middag kom det även fram att fler runt bordet hade ett gott öga för Sebastian. Nämligen brottaren Jimmy Samuelsson som är hängiven AIK:are. 

– Sebastian är nog den mest hatade motståndaren i supporterkultur men han är personen man vill ha i sitt eget lag, berättar Jimmy. 

Men dagen efter middagen skulle allvaret börja. Säsongen inleddes nämligen med den fruktade jägarvilan men betyder att man ska sitta i nittio grader med ryggen mot en vägg. Och det hela blev en riktig rysare. 

Johanna Davidssons hemliga knep i Mästarnas mästare 

I början av tävlingen såg de flesta starka ut. Men en efter en föll de som furor. 

Kvar i slutet var Anja Pärsson, Johanna Davidsson och Sebastian Larsson. Efter att Sebastian satt sig så stod det mellan Anja och Johanna. 

Mästarnas mästare. Bildkälla: SVT

Anja som innan tävlingen haft en del förväntningar på sig valde slutligen att sätta sig ned och ensam kvar stod Johanna. 

Men, hur gjorde hon då för att klå slalomdrottningen Anja? Jo, detta berättade hon om i en intervju med Aftonbladet. 

– Jag hade tränat litegrann, men då klarade jag med nöd och näppe tre minuter. Sedan lyckades jag tio minuter. Men det var överraskande att jag dubblade det. 

Hon berättade även vad hon funderar på när det gör som ondast. 

– Det går väldigt många tankar. Jag räknade en del, från tio till noll flera gånger. Jag försökte att inte tänka så mycket på hur trött jag var i benen men den tanken kom ju många gånger. De där hemma har alltid sagt ”Du klarar fem sekunder till”, så jag tänkte ”Jag klarar tio sekunder till”, berättade hon. 

Många tittare har skrivit i kommentarsfälten och frågat om hur deltagarna gör med sömnen/sov-tiderna i huset. Man måste ju vara pigg och alert om man ska tävla. 

– Hur dags de stiger upp beror på vad som ska hända under dagen. Om det är en eller två tävlingar den dagen, om ett kval också ska hinnas med och var inspelningsplatsen ligger. Ibland kan det vara dryga timmen att åka från huset där deltagarna bor. Men generellt var det ett morgonpiggt gäng i huset, skriver pressansvarig Helena Broden till Nyheter24

Mästarnas mästare ser du 20.00 varje söndag på SVT och SVT Play. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.