Magnus Wislander kombinerade elitkarriären i handboll med en tjänst hos Posten.
Magnus Wislander kombinerade elitkarriären i handboll med en tjänst hos Posten. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT & Helena Landstedt/TT

Magnus Wislander fick sparken från Postnord efter 36 år

Magnus Wislander är mest känd för sina insatser på handbollsplanen som hjälpt honom att vinna otaliga medaljer i både klubb- och landslag. Parallellt med karriären hade han även anställning på Posten, ett jobb han fick sparken ifrån 2023.


Den före detta storstjärnan Magnus Wislander rönte stora framgångar på handbollsplanen och blev i början av 2000-talet utsedd till århundradets bästa handbollsspelare under 1900-talet.

Parallellt med handbollskarriären, som tog honom till tyska Kiel där han vann mängder av titlar, hade Wislander även en karriär inom Posten (nuvarande Postnord) hemma i Göteborg. 

När han flyttade till Tyskland tog han dock tjänstledigt från sin roll som brevbärare, för att sedan återvända när han flyttade hem igen. 2007 avancerade han inom Posten och fick jobbet som lokal produktionschef.

Annemarie Gardshols miljonlön – så mycket tjänar Postnords vd

Magnus Wislander fick sparken från Postnord

I mars 2023 förändrades dock tillvaron för legendaren. Wislander blev nämligen ombedd att söka nya tjänster på grund av en omorganisation som såg till att mellanchefer rensades ut. Dessvärre ledde detta till att Wislander blev arbetslös då han inte valdes av ledningen till något nytt jobb, skriver Aftonbladet.

– Det var en käftsmäll för man vet att man gjort ett jävla bra jobb i alla år. Jag har tagit över problemkontor och rättat upp dem och sedan flyttat på mig till ett nytt. Och så får man en fot i rôva. Det blir en liten smäll som tar på psyket för man frågar sig vad det är man har gjort mot den eller dem som fattar beslutet när alla man har jobbat med är jättenöjda, säger han till Aftonbladet.

Wislander tvingades istället lämna jobbet han älskade och har sedan dess varit arbetslös efter 36 år i Postens tjänst.

– Jag vråltrivdes på Posten, framför allt tack vare medarbetarna och kamratskapen. Jag älskade att gå till jobbet varje dag.

Tre saker brevbärare stör sig på: “Det var jättekonstigt”

Magnus Wislander vann flera medaljer med det svenska landslaget. Här firar han och Ljubomir Vranjes EM-guldet 2000. Foto: Jonas Ekströmer

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Då kan din paketleverans bli försenad – enligt budtjänsten: "Inte ovanligt"

Det gör budtjänsten om ditt paket skulle försvinna: "Hanterar det"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!