Ebba Andersson. Arkivbild.
Ebba Andersson. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Tvingas byta distans: "Är det ett skämt?"

Världscupen i längdskidor är tillbaka i Nordamerika – men redan innan tävlingarna hunnit dra i gång har problem uppstått. Försenad tidtagningsutrustning gör att man tvingas ändra formatet för fredagens lopp. Det kom som en blixt från klar himmel, säger Ebba Andersson om beskedet.


Fredagens tävlingar i Canmore, Kanada, skulle ha avgjorts över 10 kilometer med individuell start, men så det blir det inte. I stället väntar masstart, 15 kilometer, för åkarna.

Anledningen till att Internationella skidförbundet har fått ändra tävlingsformatet är att utrustning som behövs för tidtagningen inte kommit fram i tid.

Beskedet kom oväntat för de svenska åkarna, inte minst för stjärnorna Ebba Andersson och Frida Karlsson som båda var sugna på ett lopp med individuell start.

— Första tanken var bara, “är det ett skämt?”. Det är tråkigt, men det är ingenting man kan göra åt saken, säger Frida Karlsson på en digital pressträff.

Men det var inte bara besvikna miner i den svenska truppen. Både William Poromaa och Calle Halfvarsson ser positivt på ändringen.

— Jag är väl kanske en av dem som tycker det var bra att det blev masstart. Nu blev det som det blev, för mig spelar det ingen roll. Jag åker gärna en masstart, säger Calle Halfvarsson.

En av åkarna som inte berörs av förändringen är Emma Ribom. Svenskan skadade knäet i samband med ett fall under en träning förra veckan och kommer inte att tävla i helgen. Hon siktar på att vara tillbaka till tisdagens sprinttävling.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!