Jonna Sundling. Arkivbild.
Jonna Sundling. Arkivbild. - Foto: Martin Schutt/AP/TT

Dubbelt svenskt på pallen – Sundling skrällvann

Helgens andra seger för skidstjärnan Jonna Sundling. Svenskan vann damernas millopp i Minneapolis i överlägsen stil. Det var 29-åringens första distansseger. Det var kul och väldigt skönt att kroppen svarade, säger Sundling i Viaplay.


Den blågula succén stannade inte där. Frida Karlsson slutade tvåa, 15,4 sekunder efter Sundling. 29-åringen var sprudlande glad i segerintervjun:

— Det var bra att jag kunde ha is i magen de två första varven och inte öppna för hårt. Jag trodde på min åkning och stressade inte, säger söndagens vinnare och fortsätter:

— Det är min första distansseger och det är jättestort.

Amerikanskan Jessie Diggins blev trea och Linn Svahn fyra.

Kängan till Diggins

29-åringen tog ledningen vid första mellantiden – en ledning som hon sedan höll hela vägen i mål.

— Det kunde inte ha gått bättre. Jag är så glad att det gick så bra, säger Sundling som under lördagen vann sprinttävlingen.

— Jag kände i går att jag hade en bra dag, men att det skulle räcka till seger, det trodde jag inte. Det är jättekul och över förväntan.

Landslagschefen Anders Byström var väldigt glad över den svenska succén i ett soligt Minneapolis:

— Det var ett sjukt roligt lopp, grym insats av samtliga. Jag visste att Sundling kommer åka riktigt fort, hon är i grym form. Även kul för Frida, hennes lopp var helt enormt, säger Byström och skickar en liten känga till Diggins:

— Vi stal loppet lite, men de fick i alla fall en tredjeplats.

Doldis skrällde

På herrsidan stod 23-årige Gus Schumacher som vinnare.

Amerikanen hade tidigare varit som bäst fyra i världscupen, då i en sprint i Davos under vinterns Tour de ski.

Schumacher åkte fristilsmilen 4,4 sekunder snabbare än norrmannen Harald Østberg Amundsen, som knep andraplatsen. Pål Golberg slutade trea.

Det var små tidsmarginaler i toppen och William Poromaa, femma, fick bara stryk av Schumacher med drygt åtta sekunder. Calle Halfvarsson slutade tia och var 13,9 sekunder långsammare än vinnaren.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!