Jonna Sundling vann fristilsloppet på 10 kilometer i Minneapolis.
Jonna Sundling vann fristilsloppet på 10 kilometer i Minneapolis. - Foto: Jeff McIntosh & Terje Pedersen

Jonna Sundling bröt mot regeln efter segern: "Ingen aning"

Jonna Sundling hamnade överst på pallen efter fristilsloppet på 10 kilometer i Minneapolis under helgen. Efter målgången bröt hon dock mot en oskriven regel när hon hjälpte konkurrenten.


Efter helgens fristilslopp på 10 kilometer i amerikanska Minneapolis fick den svenska stjärnåkaren Jonna Sundling åter ställa sig högst upp på pallen, följt av Frida Karlsson som hamnade på en andraplats.

Pengaregn över Linn Svahn – firade krossen med kaxig pik

Jonna Sundling hjälpte Jessica Diggins

Den amerikanska skidstjärnan Jessica Diggins mäktade med en tredjeplats och efter att ha gått i mål var det en rejält slutkörd amerikanska som hämtade andan i snön. Då passade vinnaren Sundling på att gå fram och lägga armen runt henne, något som inte uppskattas av Diggins själv enligt hennes egna oskrivna regel.

2018 redogjorde amerikanskan på sin blogg vad som gäller efter att hon passerat mållinjnen.

”När jag ligger i snön de första 20 sekunderna efter ett lopp då håller jag på att svimma och jag har fruktansvärt ont. Oftast vill folk komma fram till en och klappa på en för att säga grattis eller bra jobbat, vilket är väldigt fint. Men jag brukade flippa ur när jag kände en hand på mig i en sån situation. Så det blev en konstig regel i vårt lag att man aldrig vidrör min torso förrän tidigast 30 sekunder efter målgång”, skrev hon då.

I en intervju med Expressen bemöter Sundling Diggins regel och förklarar varför hon gick fram och la armen om henne.

– Jag hade ingen aning om det. Jag tänkte bara att hon behövde ta av sig skidorna så jag hjälpte henne med det, förklarar Sundling.

Här kan du läsa fler sportnyheter från Nyheter24:

Allt om Lucas Bergvall: Flickvän, familj och Djurgården

Så vill Sverige stoppa norsk dominans i skidskytte: "Inte bra för sporten"

Pengaregn över skidskyttarna: Så mycket fick de för VM-guldet

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

1 timme sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

1 timme sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.