Joel Lundqvist spelade länge i Frölunda.
Joel Lundqvist spelade länge i Frölunda. - Foto: Stella Pictures och Björn Larsson Rosvall/TT

Joel Lundqvists monsterlön – så mycket pengar drar han in

Joel Lundqvist hade en ishockeykarriär som hette duga och lönen, den är inte mycket sämre. Nyheter24 har kikat närmare på Lundqvists inkomst.


Med 20 säsonger, varav 14 som lagkapten, i Frölunda, totalt fyra SM-guld och tre VM-guld valde Joel Lundqvist till slut att kasta in handduken och avsluta karriären. 

– Det har varit mycket tankar och känslor att hantera, men jag har landat i att det här blir min sista säsong. Jag vet vad som krävs på och utanför isen, i min roll, och jag känner mig klar, sa han till Frölunda Hockey i februari 2023. 

Allt om Joel Lundqvist: Fru, barn och relationen till Henrik Lundqvist

Joel Lundqvist drar in miljonlön

Innan Joel Lundqvist, som är högaktuell med Mästarnas mästare 2024, la sina skridskor på hyllan drog han in en hel del pengar, visar det sig. Nyheter24 har nämligen tagit del av uppgifter från Skatteverket som visar att Lundqvist hade en fastställd förvärvsinkomst på hela 2 206 600 kronor under 2022.

Fördelat över årets tolv månader gav det honom närmare 184 000 kronor i månatlig lön.

Joel Lundqvist är aktiv inom flera bolag

I bolaget Frölunda & Partners Hockeyskolor AB, som ska bedriva utbildningsverksamhet inom hockey, sitter Joel Lundqvist som styrelseledamot. När man gjorde sitt senaste bokslut, i april 2023, redovisade man en omsättning på 1,9 miljoner kronor och en vinst på 104 000 kronor. 

Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 1,8 miljoner kronor.

Joel Lundqvist spelade under flera år för Frölunda. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I det egna bolaget Lundqvist Promotion AB, där den tidigare ishockeyspelaren sitter som vd, ägnar man sig åt uppdrag inom marknadsföring och reklam, samt handel med värdepapper. Där hade man, vid ett bokslut i december 2022, en omsättning på 385 000 kronor och en vinst på 353 000 kronor.

Man redovisade då tillgångar på 489 000 kronor. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!