Walter Mazzarri tvingas bort som tränare för italienska Napoli. Arkivbild.
Walter Mazzarri tvingas bort som tränare för italienska Napoli. Arkivbild. - Foto: Alessandro Garofalo/AP/TT

Mästarlaget sparkar ännu en tränare

Regerande italienska mästarlaget Napoli fortsätter att sparka tränare. Med två dagar till Champions League-åttondelsfinalen mot Barcelona blev Walter Mazzarri den andre managern den här säsongen som tvingas bort.


62-åringen tog över ansvaret i november efter att Rudi Garcia petats. Men eftersom Napoli sedan dess halkat ner ytterligare på den italienska fotbollsstegen, till nionde plats i Serie A, har klubbledningens även tappat förtroendet för Mazzarri. 1–1 hemma mot Genoa i helgen tycks ha varit droppen.

Under måndagen började italienska medier tissla om att italienarens tid var ute, och senare på kvällen bekräftade Napolis ordförande Aurelio De Laurentiis nyheten.

— Mazzarri är en vän till familjen och det är alltid svårt att sparka en kompis, säger De Laurentiis till italienska tv-kanalen Sky Sport.

Ersättaren blir Slovakiens förbundskapten Francesco Calzona, som tar över för resten av säsongen, med start redan i onsdagens Champions League-åttondelsfinal hemma mot Barcelona.

Den 55-årige italienaren, som tidigare var assisterande tränare i Napoli, kommer parallellt att arbeta med det slovakiska landslaget, som är klart för sommarens fotbolls-EM.

— Tiden får utvisa om det här är rätt beslut, säger Aurelio De Laurentiis.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!