Virgil van Dijk firar sitt 1-1-mål mot Luton.
Virgil van Dijk firar sitt 1-1-mål mot Luton. - Foto: Jon Super/AP/TT

Liverpools vändning: 0–1 blev 4–1 efter paus

Ett skadedrabbat Liverpool var illa ute mot Luton. Då klev lagkaptenen Virgil van Dijk fram och visade vägen när 0–1 vändes till 4–1.

Chiedozie Ogbene gav Luton ledningen i tolfte minuten och en bit in i andra halvlek hade gästerna fortfarande greppet mot Premier Leagues serieledare.

Då kom vändningen som fick Anfield att explodera.

Virgil van Dijk rev sig loss från bevakningen på en hörna, tajmade löpningen perfekt och nickade in 1–1 i 56:e minuten.

Två minuter senare small det igen. Ny nick – den här gången från Cody Gakpo – och glädjen visste inga gränser bland hemmafansen efter 2–1-målet.

Liverpool saknade mängder av tunga namn, alltifrån målvakten Alisson Becker till offensiva ess som Mohamed Salah, Darwin Núñez och Diogo Jota. Målproduktionen löste sig ändå: Luis Díaz spädde på till 3–1 i 71:a och Harvey Elliott satte fyran i 90:e.

Tack vare segern behåller Liverpool initiativet i kampen om ligatiteln. Det är nu fyra respektive fem poäng ned till Manchester City och Arsenal, som båda har en match till godo på Liverpool.