Emma Ribom missar helgens tävlingar i Lahtis. Arkivbild.
Emma Ribom missar helgens tävlingar i Lahtis. Arkivbild. - Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Ribom sjuk – står över helgens tävlingar

Emma Ribom missar helgens världscuptävlingar i längdskidor i finländska Lahtis. 26-åringen har blivit sjuk. I hennes frånvaro får Frida Karlsson chansen i fredagens sprintstafett.


Fakta: Helgens tävlingar i Lahtis

Fredag 1 mars

13.45: sprintstafett, klassisk stil, damer och herrar, kval.

15.45: sprintstafett, finaler.

Lördag 2 mars

09.00: 20 km, klassisk stil, individuell start, damer.

12.00: 20 km, klassisk stil, individuell start, herrar.

Söndag 3 mars

09.15: sprint, fristil, damer och herrar, kval.

11.45: sprint, finaler.

Ribom inledde säsongen med seger i de två inledande världscupsprintarna och har ytterligare en tredjeplats i disciplinen i vinter. I helgen får hon dock stanna hemma.

"Emma har en lättare förkylning och är redan på bättringsvägen, men vi har tillsammans beslutat att hon stannar hemma från Lahtis för att i stället fokusera på kommande tävlingar", säger landslagsläkaren Rickard Noberius i ett uttalande.

I söndagens fristilssprint i Lahtis ersätts Ribom av Moa Lundgren, men i fredagens sprintstafetter får Lundgren inte plats i något av de två svenska lagen. Sveriges förstalag består i stället av Jonna Sundling och Linn Svahn, medan Maja Dahlqvist och Frida Karlsson kör i det svenska andralaget.

På herrsidan är det Johan Häggström och Calle Halfvarsson som bildar det svenska förstalaget. Sveriges lag 2 blir William Poromaa och Marcus Grate.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!