Elvira Öberg kunde inte upprepa succén från distansloppet. Arkivbild.
Elvira Öberg kunde inte upprepa succén från distansloppet. Arkivbild. - Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Bommar och fall för Öberg – nia i masstarten

Efter andraplatsen i distansloppet blev det ingen ny framgång för Elvira Öberg i masstarten. Fem bommar och ett fall bidrog till svenskans niondeplats i Holmenkollen.


Det regnade, blåste och bommades skott hejvilt när det var dags för skidskyttedamernas masstart under världscuphelgen i Oslo.

Redan efter tredje skyttet hade samtliga 30 åkare missat minst ett skott. Elvira Öberg hörde till gänget som svajade allra mest med geväret – fem av de 15 första skotten ledde till straffrunda.

Öberg missade bland annat tre skott i första stående och till råga på allt stod hon lite senare på näsan i en utförsåkning, en vurpa som satte sina spår på sidan och höften.

— Jag är blå redan, så vi får se hur blå jag hinner bli innan den här dagen är slut, säger hon till SVT.

25-åringen var framför allt missnöjd med det där kostsamma ståskyttet:

— En trea är ju alldeles för dåligt och sedan en krasch på det... Då känner man bara "men aaah". När kroppen ändå känns bra i dag så är det riktigt synd.

Hon avslutade i alla fall starkt. Fullt skytte i sista stående kombinerat med bra skidåkning förde upp Öberg till nionde plats, ganska exakt en minut från täten. Anna Magnusson slutade 13:e och Mona Brorsson 15:e.

Schweiziska Lena Häcki-Gross bommade "bara" två skott och vann före franska VM-drottningen Julia Simon (fyra bom) och Lou Jeanmonnot, även hon från Frankrike.

TT
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!