Elvira Öberg kunde inte upprepa succén från distansloppet. Arkivbild.
Elvira Öberg kunde inte upprepa succén från distansloppet. Arkivbild. - Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Bommar och fall för Öberg – nia i masstarten

Efter andraplatsen i distansloppet blev det ingen ny framgång för Elvira Öberg i masstarten. Fem bommar och ett fall bidrog till svenskans niondeplats i Holmenkollen.


Det regnade, blåste och bommades skott hejvilt när det var dags för skidskyttedamernas masstart under världscuphelgen i Oslo.

Redan efter tredje skyttet hade samtliga 30 åkare missat minst ett skott. Elvira Öberg hörde till gänget som svajade allra mest med geväret – fem av de 15 första skotten ledde till straffrunda.

Öberg missade bland annat tre skott i första stående och till råga på allt stod hon lite senare på näsan i en utförsåkning, en vurpa som satte sina spår på sidan och höften.

— Jag är blå redan, så vi får se hur blå jag hinner bli innan den här dagen är slut, säger hon till SVT.

25-åringen var framför allt missnöjd med det där kostsamma ståskyttet:

— En trea är ju alldeles för dåligt och sedan en krasch på det... Då känner man bara "men aaah". När kroppen ändå känns bra i dag så är det riktigt synd.

Hon avslutade i alla fall starkt. Fullt skytte i sista stående kombinerat med bra skidåkning förde upp Öberg till nionde plats, ganska exakt en minut från täten. Anna Magnusson slutade 13:e och Mona Brorsson 15:e.

Schweiziska Lena Häcki-Gross bommade "bara" två skott och vann före franska VM-drottningen Julia Simon (fyra bom) och Lou Jeanmonnot, även hon från Frankrike.

TT
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Erik Karlsson klar för VM-spel: "Oerhört roligt"

2 timmar sedan

Anklagar domaren – fick 41 miljoner visningar

2 timmar sedan
Tre uteblivna straffar fick Nottingham Forest att rasa mot VAR-domaren och anklaga honom för att vara supporter till bottenkollegan. Inlägget på sociala medier har fått över 41 miljoner visningar och Premier League väntas straffa klubben för anklagelserna.

Ludmila Engquists ord chockar profilen: "Så j*vla pressad"

idag 16:45
Ludmila Engquists karriär tog en oväntad vändning när hon började med vintersporten bob, efter att ha avslutat friidrottskarriären. Kort efteråt erkände hon att hon dopat sig. Att idén om att satsa på bob kom från Engquist själv chockar både sportprofiler och tv-makare.

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

idag 15:40
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har i dag fem barn med olika kvinnor. Nyheter24 har tagit en titt på vad svenskarna undrar mest om fotbollsspelaren och hans familj.

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

idag 14:06
Saudiarabiens nya bordtennissatsning kan avgöra vilka svenskar som får åka till OS i Paris. Stjärnorna riskerar både böter och missade rankningspoäng om de inte vill tävla i landet med bristande mänskliga rättigheter. Det är fullt rimligt att ifrågasätta, säger Anton Källberg.

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

idag 13:40
Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.