Paul Pogba. Arkivbild.
Paul Pogba. Arkivbild. - Foto: AP/TT

Allegri om Pogba: "Tappar en enastående spelare"

Juventus tränare Massimiliano Allegri säger att fotbollen tappar en "enastående spelare" efter Paul Pogbas fyra år långa dopningsavstängning.


Italiens antidopningskommission tog beslutet i torsdags sedan Pogba i början av säsongen testats positivt för testosteron.

Därmed är hans karriär hotad.

— Det är väldigt sorgligt både på ett mänskligt plan och för fotbollen eftersom vi förlorar en enastående spelare, säger Allegri på en pressträff inför Juventus Serie A-match borta mot Napoli på söndagen.

— Jag hade turen att få jobba med och coacha honom och det är väldigt svårt att hitta spelare som honom. Han är en fantastisk kille, tillägger Allegri.

Pogba har sagt att han kommer att överklaga avstängningen till idrottens skiljedomstol Cas.

Den franske mittfältsstjärnan, VM-guldmedaljör 2018, hann knappt representera Juventus på grund av skador och dopningsavstängningen efter att han återvände till klubben från Manchester United 2022.

Pogbas representanter säger att det positiva dopningsutslaget kommer från kosttillskott som en läkare i USA skrivit ut.

Om Cas fastställer avstängningen kommer Pogba inte att kunna återvända till fotbollen förrän säsongen 2027-28 då han är 34 år gammal.

TT
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Erik Karlsson klar för VM-spel: "Oerhört roligt"

2 timmar sedan

Anklagar domaren – fick 41 miljoner visningar

2 timmar sedan
Tre uteblivna straffar fick Nottingham Forest att rasa mot VAR-domaren och anklaga honom för att vara supporter till bottenkollegan. Inlägget på sociala medier har fått över 41 miljoner visningar och Premier League väntas straffa klubben för anklagelserna.

Ludmila Engquists ord chockar profilen: "Så j*vla pressad"

3 timmar sedan
Ludmila Engquists karriär tog en oväntad vändning när hon började med vintersporten bob, efter att ha avslutat friidrottskarriären. Kort efteråt erkände hon att hon dopat sig. Att idén om att satsa på bob kom från Engquist själv chockar både sportprofiler och tv-makare.

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

idag 15:40
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har i dag fem barn med olika kvinnor. Nyheter24 har tagit en titt på vad svenskarna undrar mest om fotbollsspelaren och hans familj.

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

idag 14:06
Saudiarabiens nya bordtennissatsning kan avgöra vilka svenskar som får åka till OS i Paris. Stjärnorna riskerar både böter och missade rankningspoäng om de inte vill tävla i landet med bristande mänskliga rättigheter. Det är fullt rimligt att ifrågasätta, säger Anton Källberg.

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

idag 13:40
Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.