Stina Blackstenius har i år tuff anfallskonkurrens i form av engelska Alessia Russo. Arkivbild.
Stina Blackstenius har i år tuff anfallskonkurrens i form av engelska Alessia Russo. Arkivbild. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Blackstenius: "Fått kämpa med självförtroendet"

Stina Blackstenius har numera stenhård konkurrens om speltiden i Arsenal. Anledningen stavas Alessia Russo. Jag har väl ibland fått kämpa med självförtroendet, säger Blackstenius till podcasten Fotbollsmorgon.


Inför fler än 60 000 åskådare avgjorde Alessia Russo Londonderbyt mot Tottenham får två dagar sedan.

Matchen symboliserar Stina Blackstenius situation väl. Trycket kring klubben har aldrig varit högre. Samtidigt är konkurrensen om speltid tuff.

— Jag kan själv fundera väldigt mycket på det här. Att trivas i en klubb och gilla laget och supportrarna, kontra att man också vill spela så mycket som möjligt. Någonstans måste man hitta en balans i vad man tycker är allra viktigast. Det är en svår situation emellanåt att hantera, säger den svenska landslagsstjärnan i Fotbollsmorgon.

Även om Russo och Blackstenius turas om att starta på topp för Arsenal så har engelskan varit i hetare målform på sistone. Sedan Blackstenius senast gjorde mål i Super League den 19 november har Russo gjort fyra mål.

Blackstenius betygsätter sin säsong:

— Jag tycker jag har haft perioder där det känns ganska bra men har väl ibland fått kämpa med självförtroendet.

Hon berättar att hon haft diskussioner med Arsenals svenska tränare Jonas Eidevall om speltiden.

— Vi har haft dialoger och mycket handlar om konkurrenssituationen som är. Det gäller egentligen i hela laget. Vi har en fantastisk trupp i år och det gör det svårare att ta plats i Arsenal just nu.

I morgon ställs Arsenal mot Aston Villa i semifinalen av ligacupen. Matchen följs av ett bortaderby mot ligaledarna Chelsea på fredag i nästa vecka, den 15 mars.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel cup och fel datum för mötet mellan Chelsea och Arsenal.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anmäls efter tackling – kan missa ödesmatchen

Åbergs avslutning uppskjuten efter oväder

1 timme sedan
Ludvig Åberg befinner sig fortsatt i topp i den stjärnspäckade PGA-tourtävlingen RBC Heritage, men svensken får vänta på avgörandet i South Carolina.

Rallybil kraschade in i publik – flera döda

2 timmar sedan
En bil tappade fäste i en kurva och körde rakt ut i publikhavet under en rallytävling i Sri Lanka. Sju personer har bekräftats döda och över 20 har skadats.

Bröt segerlös svit efter nio år: "Gåshud"

2 timmar sedan
Vancouver vann första slutspelsmatchen på hemmaplan på nio år, 4–2 mot Nashville. Samtidigt blev Elias Lindholm första svensk att göra mål i Stanley Cup-slutspelets åttondelsfinaler. Leder jag svenska skytteligan med det? Hehe, det var ju skoj, säger Lindholm till Aftonbladet.

Ny titel för svenska stjärnduon – klara för OS

idag 04:40
Svenska beachvolleystjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig vann finalen i världstouren i mexikanska Tepic. Duon är därmed klar för OS i Paris – där de blir ett medaljhopp.

Maja Stark tvåa i majorn: "Jag kom på det"

idag 01:16
Golfaren Maja Stark slutade på en andraplats i Chevron Championship i Texas: hennes främsta majorplacering i karriären. Svenskan har letat fel – och nu hittat rätt. Det gör mig väldigt glad, två månader sedan fungerade verkligen ingenting, säger Stark.