Seattles André Burakovsky firar sitt avgörande 4–3-mål mot Winnipeg.
Seattles André Burakovsky firar sitt avgörande 4–3-mål mot Winnipeg. - Foto: Fred Greenslade/AP/TT

Svenskens efterlängtade jubel: "Varit stolpe ut"

André Burakovskys hockeysäsong har mest varit en pärs. Det matchvinnande 4–3-målet mot Winnipeg – svenskens blott andra på 29 matcher den här NHL-säsongen – var efterlängtat. Det har varit kämpigt, medger 29-åringen.


Skador har förstört stora delar av Burakovskys säsong. Men i natt fick han fokusera på det sportsliga, och själv stå i händelsernas centrum.

Med mindre än tre minuter kvar att spela snärtade svensken in matchavgörande 4–3 borta mot Winnipeg. Powerplaymålet satte punkt för en lång tid av frustration på isen.

— Det har varit kämpigt. Efter alla skador och all tid som gått förlorad tycker jag att jag har spelat riktigt bra på sistone, jag har skapat mycket. Men det har varit stolpe ut hela tiden, så det var skönt att se den gå in. Jag hade nästan glömt hur det känns, säger André Burakovsky till nhl.com.

Det var hans första mål på över två månader, hans andra på hela säsongen. Segermålet gladde även lagkamraterna.

— Jag är så glad för hans skull. Han har jobbat hårt. Han gjorde en väldigt bra match och hade några lägen, och målet kunde inte ha kommit mer lägligt än det gjorde, säger forwardskollegan Tomas Tatar.

Seattle har nu vunnit sju av sina tio senaste matcher.

TT
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!