Kristoffer Olssons diagnos är nu fastställd.
Kristoffer Olssons diagnos är nu fastställd. - Foto: Claus Fisker/Henrik Montgomery/TT

Kristoffer Olssons diagnos fastställd

Sedan två veckor har Kristoffer Olsson vårdats i respirator på sjukhus. Nu har läkarna ställt diagnos på den 28-årige fotbollsstjärnan.


Fakta: Kristoffer Olsson

Namn: Kristoffer Olsson

Ålder: 28

Familj: Fru Sofie Jakobsson och sonen Jamie född 2020 

Klubbar: Arsenal, FC Midtjylland, AIK, FK Krasnodar, Anderlecht  

Landskamper: 46 

Det var den 20 februari som Kristoffer Olsson förlorade medvetandet i sitt hem, och fördes till Århus sjukhus. Sedan dess har 28-åringen vårdats medvetslös i respirator. 

Kristoffer Olsson svårt sjuk – vårdas i respirator

Olssons tillstånd stabilt

För en vecka sedan gick Mitdtjyllands assisterande tränare Arne Sandstö ut med beskedet att Olssons tillstånd var stabilt. 

– Under torsdagen kom det positiva signaler om vad som har hänt de senaste dagarna. Läkarna är nöjda. Han är stabil, sa Arne Sandstö till den norska nyhetsbyrån NTB då.

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

Kristoffer Olsson. Foto: Armando Franca/TT

Det här är Kristoffer Olssons diagnos

På torsdagen meddelade Mitdtjyllandatt Kristoffer Olssons tillstånd bedöms som stabilt och att en diagnos har fastställts. 

Enligt läkare har han drabbats av flera små blodproppar på båda sidor av hjärnan. Blodpropparna är en följd av ett extremt sällsynt inflammatoriskt tillstånd i hjärnans kärl.

28-åringen vårdas fortfarande på intensiven på Århus sjukhus, och enligt läkarna gör han små framsteg och visar en ökande grad av medvetenhet.

Allt om Kristoffer Olsson: Fru, barn, klubbar och sjukdom

Ska vänjas av med respiratorn

Den närmsta tiden ska Kristoffer Olsson sakta avvänjas från respiratorn. Det är fortfarande osäkert vad som kommer bli svenskens slutgiltiga prognos, och hur omfattande behandlingen kommer bli. 

– Jag vill tacka allmänheten och media för att de visat ett varmhjärtat stöd, respekt och hänsyn den senaste tiden gentemot Kristoffer Olsson såväl som hans familj och vårdpersonalen. Det betyder otroligt mycket. Även för oss i Midtjylland, där spelare och personal uppenbarligen är mycket påverkade av hans situation, säger Midtjyllands vd Claus Steinlein.

Marcus Birro: Runt Kristoffer Olssons kamp står en blågul mur

Kristoffer Olsson gjort 46 landskamper

Kristoffer Olsson har spelat för Midtjylland mellan åren 2014 och 2017 och återvände till klubben 2022.

Olsson spelade för AIK i allsvenskan mellan 2017 och 2019, och var en av de tongivande spelarna vid klubbens SM-guld 2028.

Han har gjort 46 A-landskamper för svenska herrlandslaget sedan 2017.

Här kan du läsa fler nyheter om Kristoffer Olsson.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!