Sveriges Linn Svahn under kvartsfinalen.
Sveriges Linn Svahn under kvartsfinalen. - Foto: Anders Wiklund/TT

Svahn knappar in på Diggins: "Bara gå för det"

Linn Svahn blev tvåa i sprinten i världscupfinalen i Falun – och knappar in rejält på Jessie Diggins, USA, i den totala världscupen. Inför säsongens två sista tävlingar är svenskan 41 poäng efter Diggins. Det gäller att bara gå för det, säger Svahn.


Jessie Diggins blev fyra i sin kvartsfinal och lyckades inte gå vidare på tid. Några extrapoäng för avancemang i kvart- och semifinaler får inte åkarna, men i kvalet samlade Linn Svahn in tolv nya världscuppoäng efter att ha slutat tvåa.

Diggins fick inga extrapoäng från kvalet efter att ha slutat 21:a och hon stannar på 46 inkörda poäng. Svahn körde in 107 poäng totalt och är nu 41 poäng efter amerikanskan i totalen.

I finalen var norskan Kristine Stavaas Skistad starkast på upploppet, men Svahn blev tvåa. Jonna Sundling blev trea och Emma Ribom slutade fyra.

— Det har känts bra i dag. Jag var hungrig på den där segern, men hade inte det sista lilla i dag, säger Svahn till Viaplay.

Ytterligare två tävlingar återstår nu av säsongen: lördagens 10 kilometer klassiskt och söndagens avslutande masstart, 20 kilometer i fristil.

— På söndag morgon kommer vi veta exakt vad förutsättningarna är. Det gäller att bara gå för det, säger Svahn, som redan säkrat segern i sprintcupen.

I herrarnas sprintfinal ramlade Johan Häggström en bit innan mål och åkte in som femma. Norrmannen Johannes Høsflot Klæbo vann före finländaren Lauri Vuorinen och Harald Østberg Amundsen, Norge.

TT
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!