Supportrarna till den argentinska förstaligaklubben Vélez Sarsfield har en fått en del att tänka på sedan klubben stängt av fyra av spelarna sedan de gripits misstänkta för våldtäkt.
Supportrarna till den argentinska förstaligaklubben Vélez Sarsfield har en fått en del att tänka på sedan klubben stängt av fyra av spelarna sedan de gripits misstänkta för våldtäkt. - Foto: Gustavo Garello/AP/TT

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.


De fyra spelarna, en från Uruguay, en från Paraguay samt två argentinare ska hållas i förvar i 48 timmar medan en domare avgör om de ska sitta instängda längre än så, under utredningen.

Buenos Aires-klubben, som för närvarande delar ledningen i förstaligan med River Plate, har stängt av spelarna och har inlett en egen utredning. Den säger i ett uttalande att de tar mycket allvarligt på det som sägs ha inträffat och att det är emot klubbens värderingar.

De fyra greps efter det att åklagaren i målet hade haft ett tre timmar långt förhör med kvinnan. Enligt den spanska nyhetsbyrån Efe har kvinnan uppgett att en av spelarna hade bjudit in henne till sitt hotellrum i staden Tucúman. På rummet fanns också de tre andra. Efter några drinkar kände hon sig yr, lade sig ned och säger sig sedan ha våldtagits.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!